Τσαρ(ος) παραμονής!

kolossos panhg

Στεφανίδης και Σμιθ έκαναν την περισσότερη δουλειά, όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Τσαρ ήταν καθοριστικό ώστε ο Κολοσσός να νικήσει με 67-57 τον Πανελευσινιακό και να σταθεροποιήσει τη θέση του στην Α1.

Κλειστό και νευρικό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα της σημασίας που είχε η νίκη και για τις δύο ομάδες. Ο Κολοσσός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που έδειχνε να έχει μέσα στη ρακέτα και ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ,  όπου ο Κόμματος με τον Σμιθ έκαναν θραύση, ήταν όμως πολύ άστοχος. Ειδικά από την περιφέρεια, όπου αδυνατούσε να βρει στόχο.

Ο Πανελευσινιακός από την άλλη πλευρά ήταν επίσης αρκετά άστοχος, όμως κατάφερνε με τον Τζόουνς και τον Φαγέ να βρίσκει κάποιες λύσεις και να διατηρεί την επαφή του με το σκορ. Σκορ το οποίο ήταν κλειστό, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Κολοσσός είχε κατά διαστήματα ένα μικρό προβάδισμα 3-4 πόντων, το οποίο εξανεμιζόταν γρήγορα κι έτσι ο αγώνας εξελισσόταν σε ρυθμούς ντέρμπι. Το ημίχρονο έληξε με τον Κολοσσό να προηγείται 28-25 και τον Σμιθ να αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του.

Ο Κολοσσός πέτυχε το πρώτο του τρίποντο μετά από 12 συνεχόμενες άστοχες προσπάθειες στο 23’ και με αυτό προηγήθηκε με 31-28, όμως ο αργός ρυθμός και η αστοχία των δύο ομάδων επέτρεπαν τη συνέχιση του ντέρμπι χωρίς κανείς εκ των δύο αντιπάλων να μπορεί να πάρει ένα σοβαρό προβάδισμα.

Όλα αυτά μέχρι το 27’ όταν ο Κολοσσός με καλή άμυνα κι ένα δεύτερο τρίποντο από τον Στεφανίδη, που γενικά έκανε σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει διαφορά 11 πόντων (41-30) τρέχοντας σερί 10-0 μέσα σε τρία λεπτά. Η καλή άμυνα, ειδικά πάνω στους Φαγέ και Τζόουνς, που είχαν κάνει ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησε τον Κολοσσό όχι μόνο να διατηρήσει αυτή τη διαφορά, αλλά και να την ανεβάσει στους 15 πόντους (51-36) στο τέλος της τρίτης περιόδου με τρίποντο από τον Τσαρ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Κολοσσός προηγήθηκε με 53-36 και τότε ήταν που ο Πανελευσινιακός αποφάσισε να αντιδράσει. Με τον Φαγέ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους και με τους Τζόουνς, Παπαμακάριο να δίνουν κρίσιμες λύσεις, η ομάδα της Ελευσίνας έτρεξε ένα σερί 14-3 και μείωσε στο 36’ σε 56-50, όμως ένα μεγάλο τρίποντο από τον Τσαρ αμέσως μετά κράτησε όρθιο τον Κολοσσό σε αυτή την αντεπίθεση των φιλοξενουμένων.

Το τρίποντο του Τσαρ φαίνεται πως έκοψε τα πόδια των παίκτων του Πανελευσινιακού, καθώς μετά από αυτό έδειξαν αδυναμία να αντιδράσουν. Έτσι ο Κολοσσός, παρότι δεν είχε ούτε αυτός καλές επιλογές και ήταν άστοχος, κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Και με τον Σμιθ και τον Τσάμη να σβήνουν και τις τελευταίες ελπίδες των φιλοξενουμένων στο τέλος πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη, που τον κρατά με ασφάλεια πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα ο Πανελευσινιακός συνεχίζει να κινδυνεύει.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 28-25, 51-36, 67-57.

Κολοσσός: Παπαντωνίου 6, Τσαρ 9(3), Γεωργαλής 1, Κόμματος 7(1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 17(1), Σίμπσον, Τσάμης 2, Όσμπι 8, Νάτζφεϊ 2.

Πανελευσινιακός: Νίκου 2, Παπαμακάριος 6(2), Αράπης 1, Τζόουνς 17, Μαγκουνής, Φαγιέ 25(2), Φίσερ 2, Τέρνερ 4, Μάντζαρης, Αβραμίδης.