Από μηχανής... Κάρτερ!

carterr

Ο Μαρκ Κάρτερ με buzzer-beater φόλοου μετά από άστοχο σουτ του ΜακΚόλουμ κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο στα Τρίκαλα μετά από παράταση (84-83) και του επέτρεψε να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγώνα και μετά τα μισά της πρώτης περιόδου πήραν το προβάδισμα (20-15 στο 10’), καθώς ο Έβανς είχε κέφια, ενώ δίπλα του αρκετοί συμπαίκτες του τον βοηθούσαν στο σκοράρισμα. Ο Πανιώνιος έδειχνε να «κολλάει» κάπως, καθώς ήταν αρκετά άστοχος, όμως μετά το 12’ (23-16) με τον Κυρίτση και τον Μπατή βρήκε επιθετικές λύσεις και με την παράλληλη βελτίωση της άμυνάς του μπόρεσε προς το τέλος του ημιχρόνου να περάσει προσωρινά μπροστά στο σκορ (33-34). Τα Τρίκαλα με τον Έβανς, αλλά και τον Πορίνι όμως ήταν αυτά που είχαν την τελευταία λέξη και προηγήθηκαν με 39-34 στο τέλος του πρώτου 20λέπτου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 46-37 στο 22’ και διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το 28’, καθώς και ο Περούνιτσιτς έδινε σημαντικές βοήθειες. Όμως στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου ο ΜακΚόλουμ πήρε το όπλο του και ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά με 62-57.

Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας μετατράπηκε σε θρίλερ. Ο Πανιώνιος διατηρούσε το προβάδισμά του, όσο οι Σίμτσακ και Λάνγκφορντ έκαναν ζημιές στην αντίπαλη ρακέτα, όμως μετά το 37’ έπαθε μπλακ άουτ και έμεινε άποντος. Ο Γιούιν με τρίποντο μείωσε 73-75 και μετά από σωρεία κακών επιλογών, λαθών και άστοχων σουτ εκατέρωθεν, ο Πορίνι ισοφάρισε 75-75 30’’ πριν από τη λήξη. Στη συνέχεια ο Κυρίτσης αστόχησε, αλλά ο Εβανς, που πήρε το αμυντικό ριμπάουντ έκανε λάθος. Ο Λάνγκφορντ δεν το εκμεταλλεύτηκε, γιατί έκανε λάθος κι αυτός κι έτσι ήταν τα Τρίκαλα αυτά που είχαν την τελευταία ευκαιρία για τη νίκη. Ο Περούνιτσιτς όμως αστόχησε στο τρίποντο και ο δραματικός αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Η μάχη συνεχίστηκε σκληρή και αμφίρροπη και στο έξτρα πεντάλεπτο με δυνατές άμυνες και… αστοχία εκατέρωθεν. Ο Νικολόπουλος με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στα Τρίκαλα με 81-79 ένα λεπτό πριν από τη λήξη και καθώς ο Λάνγκφορντ αστόχησε μετά, οι γηπεδούχοι με δύο βολές του Γιούιν προηγήθηκαν με 83-79 και έδειξαν να αγκαλιάζουν τη νίκη.

Όμως ο Λάνγκφορντ εξιλεώθηκε για την προηγούμενη αστοχία του ευστοχώντας σε τρίποντο αμέσως μετά και κάνοντας το 83-82, ενώ ο Πορίνι δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη για τα Τρίκαλα, καθώς αστόχησε στην τελευταία επίθεσή τους. Και σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, έχασαν και το τελευταίο αμυντικό ριμπάουντ, που έμελλε να είναι μοιραίο γι’ αυτούς. Ο ΜακΚόλουμ σούταρε στην τελευταία επίθεση του Πανιωνίου, αστόχησε, αλλά ο Μαρκ Κάρτερ σαν από μηχανής θεός με φόλοου έστειλε την μπάλα στο καλάθι και επέτρεψε στον Πανιώνιο να νικήσει με 84-83 και να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-34, 58-62, 75-75 (κ.α.), 83-84.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Εβανς 12 (14 ριμπ.), Περούνισιτς 15, Γιούινγκ 18, Γιαννακίδης 6, Πέτροβιτς 1, Πορίνι 18, Δεληγιάννης 3, Ματαλόν 8, Φούντας, Νικολόπουλος 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 20, Ντούβνιακ 7, Κάρτερ 6, Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 6, Μπατής 10 (5 ασίστ), Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 13, Μισέλ 4, Σίμτσακ 6 (7 ριμπ.), Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 2.