Δια χειρός Τσαλδάρη!

tsaldaris

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης νίκησε το χρονόμετρο και με το τρίποντο που πέτυχε στη λήξη της παράτασης στη Δράμα χάρισε στη Ν. Κηφισιά την έβδομη νίκη της στους εννέα τελευταίους αγώνες (77-76) και θέα στα πλέι οφ!

Η Νέα Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα. Με συνέπεια στην άμυνα και παίρνοντας πολλές λύσεις στην επίθεση από την περιφέρεια, κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο σταδιακά αύξανε και κάποια στιγμή στις αρχές της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με 19-10.

Ο ΚΑΟΔ ωστόσο κατάφερε να αντιδράσει και με τους Σλαφτσάκη, Μπάβτσιτς να βοηθούν ιδιαίτερα κατάφερε να ισοφάρισει 25-25 στο 17’. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι με τον Τσαλδάρη και τον Κρόκερ μπόρεσαν έστω και με τα χίλια ζόρια να διατηρήσουν το προβάδισμα και να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προγούμενοι με βραχεία κεφαλή (33-32).

Ο ΚΑΟΔ πήρε το πάνω χέρι στο δεύτερο ημίχρονο.Με δύο τρίποντα από τον Τζόουνς και άλλο ένα από τον Στίγκερς, τα οποία δεν είχαν απάντηση από πλευράς Ν. Κηφισιάς, προηγήθηκαν στα μισά της τρίτης περιόδου με 46-40 και έδειξαν να ανατρέπουν το σκηνικό. Ο νεαρός Σλαφτσάκης ήταν σε πολύ καλή μέρα και μαζί με τους Τζόουνς και Μπράουν βοηθούσαν ώστε αυτό το προβάδισμα να συντηρείται, καθώς από την άλλη πλευρά ο Κρόκερ με τον Τσαλδάρη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους μέσα στο παιχνίδι.

Ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε με 58-50 στο 33’, η Ν. Κηφισιά πλησίασε , αλλά ο Σλαφτσάκης ήταν και πάλι αυτός που έκανε το 64-57 στο 38’. Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Τσαλδάρη και χάρη σε ένα λέι απ του Κρόκερ ισοφάρισαν 66-66, όμως ένα λεπτό πριν από τη λήξη ο Ζάρας με τρίποντο έκανε το 69-66 για τον ΚΑΟΔ, που προηγήθηκε με 70-66 λίγο αργότερα χάρη σε μία βολή του Σλαφτσάκη. Τη δεύτερη την έχασε, όπως έχασε μετά και ο Τζόουνς άλλη μία και αυτές οι δύο χαμένες βολές έδωσαν τη δυνατότητα στον Λιακόπουλο να ισοφαρίσει με τρίποντο 71-71. Παρ’ όλα αυτά ήταν ο ΚΑΟΔ αυτός που είχε την τελευταία επίθεση, την ευθύνη της οποίας πήρε ο Στίγκερς, αλλά αστόχησε. Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν η μία την άλλη σε αστοχία και λάθη. Έτσι μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό το σκορ έγινε 74-74 χάρη σε ένα καλάθι του Στίγκερς, που ισοφάρισε για τον ΚΑΟΔ. Η Ν. Κηφισιά πήρε τάιμ άουτ, αλλά μετά από αυτό ο Λιακόπουλος έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζόουνς και αχρήστευσε την επίθεση της ομάδας του δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη. Πράγματι ο Ζάρας έκανε το 76-74 μετά, όμως απέμενε χρόνος και για την Κηφισιά ώστε να εκδηλώσει επίθεση.

Την ευθύνη της πήρε αρχικά ο Τσαλδάρης, αλλά κόπηκε από τον Σλαφτσάκη, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κακιούζη, που αστόχησε σε τρίποντο, όμως ο Τσαλδάρης ήταν και πάλι εκεί, πήρε την μπάλα έξω από τη γραμμή των 6,75μ., πρόλαβε να νικήσει το χρονόμετρο και χάρισε στην Κηφισιά την πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 77-76.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 32-33, 48-45, 71-71 (κ.α.), 76-77

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 13(1), Τζόουνς 19(2), Στίγκερς 8(2), Μπράουν 9, Βον 7, Μάρκοβιτς 2, Σπυριδωνίδης 2, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 11(2).

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 11(1), Κρόκερ 16(2), Κομποδιέτας 3(1), Σιούτης, Γκάρετ 8, Γουντς 7, Τσαλδάρης 20(5), Αντεγκμπόγε 3(1), Κακιούζης 2, Μπάρλος 5.