Κέρδισε Πανιώνιο και... ηρεμία!

Μετά τη συντριβή στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός έψαχνε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, τόσο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όσο για να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και να... ηρεμήσει ενόψει Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να «βγάζει μάτια» στο πρώτο -κυρίως- ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και να φύγουν με τη νίκη (77-66), έστω και αν είχαν δεχθεί την πίεση των γηπεδούχων.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 6/10 τρίποντα, ενώ έκανε ντεμπούτο στην Basket League ΟΠΑΠ και ο Μάρντι Κόλινς, ο οποίος σε 09:31 λεπτά συμμετοχής πέτυχε τρεις πόντους και υπέπεσε σε... πέντε λάθη. Αντίθετα, ο Τζαμάριο Μουν βρέθηκε εκτός 12άδας, αλλά αναμένεται να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα (20/1) για την πρεμιέρα του β' γύρου.

Άλλωστε σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού θα αποκτήσει ενδιαφέρον το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αφού θα υπολείπεται μίας νίκης του Παναθηναϊκού. Στην αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση της πρώτης θέσης θα έχει τελειώσει από πολύ νωρίς. Όσον αφορά το ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κρατήσει το καλό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, όπως και την άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 17 πόντους διαφορά (60-43) και έδειχνε να «κλειδώνει» τη νίκη.

Το ξέσπασμα του Πανιώνιου και δη των Μακ Κόλουμ, Λάνγκφορντ δεν είχε συνέχεια και οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από την πλατεία με τη νίκη. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία των 2.000 φίλων του Πανιωνίου, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να υποστηρίζουν την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-48, 53-65, 66-77

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 19 (3), Ντούβνιακ, Κάρτερ 8, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 6, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 15 (1), Μισέλ 3, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 26 (6), Περπέρογλου 11, Σλούκας, Κόλινς 3, Σίμονς 9, Λοτζέσκι 13 (3), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης, Μάντζαρης 5.