Η ανατροπή της χρονιάς!

tsamis

Ο Κολοσσός κατάφερε να επιστρέψει από το -18 του πρώτου μέρους και με μεγάλο πρωταγωνιστή στο τέλος τον Άγγελο Τσάμη πήρε μεγάλη νίκη επί του διπρόσωπου Ικάρου (70-64), που πέτυχε μόλις 15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο!

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου ο Ίκαρος κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα (30-21 στο 14’) εκμεταλλευόμενος τη φοβερή ευστοχία του στα τρίποντα. Γκαγκαλούδης, Μάσιτς και Ρίτσαρντς, που παρά το μεγάλο μπόι του αρέσκεται στο να σουτάρει από την περιφέρεια, εκτελούσαν κατά ριπάς έξω από τα 6.75μ, ο Ίκαρος είχε σε αυτό το διάστημα 6/9 τρίποντα και ως εκ τούτου ξέφυγε φυσιολογικά.

Άλλωστε ο Κολοσσός ήταν φανερό πως είχε κυριευτεί από νευρικότητα, ήταν άστοχος στις βολές και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν κυρίως ο Σμιθ με τον Σίμπσον. Κι αυτή τη νευρικότητα την εκμεταλλεύτηκε μια χαρά ο Ίκαρος, που με ζεστό χέρι από την περιφέρεια μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά. Στο 16’ προηγήθηκε με 38-26, καθώς Γκόβενς και Στρναντ έβαλαν κι αυτοί τα τριποντάκια τους και στρίμωξε με την πλάτη στα σκοινιά τους γηπεδούχους.

Το ημίχρονο μάλιστα έληξε με τρόπο θριαμβευτικό για τον Ίκαρο, που χάρη σε δύο ακόμα τρίποντα του Γκαγκαλούδη (και 10/14 συνολικά!) προηγήθηκε με 49-31 αφήνοντας τους παίκτες του Κολοσσού σαστισμένους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα τρίποντα άρχισαν να μην μπαίνουν. Ο Ίκαρος έχασε τα τέσσερα πρώτα που επιχείρησε και ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά. Με μπροστάρη τον Τσάμη και τους Νάτζφεϊ, Σμιθ να δίνουν λύσεις μείωσε 49-40 με ένα γρήγορο 9-0 και στη συνέχεια 51-44 (25’) και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, καθώς για το Ίκαρο το καλάθι είχε πια… στενέψει πολύ. Ο Γκόβενς έδωσε προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κάποιες λύσεις στην ομάδα της Χαλκίδας, που κατάφερε να συγκρατήσει την πτώση της διαφοράς και να τη διατηρήσει στο τέλος της περιόδου στο επίπεδο των 7 πόντων (57-50).

Όχι για πολύ πάντως. Ο Κόμματος με τρίποντο και ο Στεφανίδης, που επίσης έδωσε αρκετές λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν σε απόσταση αναπνοής (57-55 στο 32’) τον Κολοσσό, που μέσα σε 12 λεπτά είχε καλύψει τους 16 από τους 18 πόντους της εις βάρος του διαφοράς του πρώτου ημιχρόνου! Στο 37’ μάλιστα τους κάλυψε τελείως, καθώς με καλάθι του Τσάμη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 63-62! Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι ολκής και ο Ίκαρος, που είχε 1/9 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γκόβενς έδωσε μια ανάσα κάνοντας το 64-63 υπέρ της ομάδας της Χαλκίδας, η οποία είχε μια ακόμα ευκαιρία να ξεφύγει λιγάκι, αλλά ο Μάσιτς την αχρήστευσε αστοχώντας σε δύο βολές. Και τότε ο Τσάμης αποφάσισε να τελειώσει τη δουλειά για τον Κολοσσό. Με ένα λέι απ και ένα μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν από το φινάλε έβαλε μπροστά στο σκορ με 68-64 την ομάδα της Ρόδου, που είχε πλέον και ψυχολογικό προβάδισμα, αλλά και τον κόσμο με το μέρος της.

Ο Γκαγκαλούδης έχασε δύο ακόμα σουτ για τον Ίκαρο, που έχασε την ψυχραιμία του από την επική αντεπίθεση του Κολοσσού και εν τέλει έχασε και το παιχνίδι! Ο Κολοσσός με την ανατροπή της χρονιάς πήρε τη μεγάλη νίκη με 70-64 και ταυτόχρονα το φιλί της ζωής στη μάχη για την παραμονή, ενώ έριξε τον Ίκαροι στα… Τάρταρα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 31-49, 50-57, 70-64.

Κολοσσός: Παπαντωνίου 4(1), Γεωργαλλής 3(1), Κόμματος 5(1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 15(1), Σίμπσον 4, Τσάμης 15(1), Όσμπι 4, Καπελάν, Νάτζφεϊ 5(1).

Ίκαρος: Στρναντ 6(2), Γκόβενς 16(2), Άσκα 6, Μανωλόπουλος, Σάτον 2, Γκαγκαλούδης 17(4), Σπανός 2, Μάσιτς 7(1), Ρίτσαρντς 8(2).