Στην Ελευσίνα είναι αλλιώς...

papamakarios

Μπορεί ο Πανελευσινιακός να μην είναι Ολυμπιακός, όμως από την Ελευσίνα δεν περνά κανείς εύκολα κι ο ΚΑΟΔ το κατάλαβε καλά χάνοντας καθαρά με 73-67 μία εβδομάδα μετά το θρίαμβό του επί των πρωταθλητών Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες έδειξαν εξ αρχής τη διάθεση για… ντέρμπι, όμως ο Πανελευσινιακός πήρε μια μικρή διαφορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν ισορροπημένο, καθώς τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, ήταν όμως άστοχοι, ειδικά από την περιφέρεια. Ο Πανελευσινιακός, ωστόσο, έπαιζε καλύτερη άμυνα, που ανμάγκαζε τον αντίπαλο σε λάθη κι έτσι μπόρεσε να ξεφύγει κάπως, αφού και ο Φαγέ έδειχνε να είναι σε καλή μέρα.

Στο 11’ το σκορ ήταν 21-13, αλλά ο ΚΑΟΔ αντέδρασε άμεσα. Μετά τον Μπράουν, που στο ξεκίνημα είχε τραβήξει το σκοράρισμα, τη σκυτάλη πήραν ο Μπάβτσιτς, ο Ζάρας και ο Βον, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν 25-24 στο 16’ και το παιχνίδι να αρχίσει ουσιαστικά ξανά από την αρχή.     Παρ’ όλα αυτά κάποιες καλές άμυνες των παικτών του Πανελευσινιακού και ένα μίνι ξέσπασμα του Ρομπ Τζόουνς στο τέλος του ημιχρόνου έδωσαν στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με 35-30.

Ο Τζόουνς συνέχισε το βιολί του και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα ο Πανελευσινιακός να προηγηθεί με 44-34 στο 25’ και να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο για αρκετό διάστημα, παρ’ όλο που δεν έπαιζε καλά. Ο ΚΑΟΔ όμως έπαιζε χειρότερα και οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν η μία την άλλη σε άστοχα σουτ και κακές επιλογές.

Ο Πανελευσινιακός πάντως αντιδρώντας καλά στην άμυνα κατάφερνε να συντηρεί το προβάδισμά του και στο 33’ με συνεχόμενους πόντους του Ράλεϊ Ρος προηγήθηκε με 57-46. Συνέχισε έτσι δε, ως το τέλος, καθώς είχε τις λύσεις που χρειαζόταν ώστε να συντηρεί τη διαφορά. Ο ΚΑΟΔ επειχείρησε να κάνει την ανατροπή, αλλά αυτή τη φορά ο Μπράουν, παρά τους 20 πόντους του, αλλά κυρίως ο Μπάβτσιτς κινήθηκαν σε ρηχά νερά και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει λίγο τη διαφορά στο τέλος. Η ουσία πάντως είναι ότι ο Πανελευσινιακός με το 73-67 με το οποίο επικράτησε, πήρε τη βαθιά βαθμολογική ανάσα που χρειαζόταν.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-30, 50-42, 73-67.

Πανελευσινιακός: Παπαμακάριος 15(2), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 8, Δημάκος, Ρ. Τζόουνς 14(1), Φαγέ 15(1), Τέρνερ 10, Μάντζαρης 4, Αβραμίδης 7.

ΚΑΟΔ:
Σλαφτσάκης 2, Λ. Τζόουνς 8, Στίγκερς 6, Μπράουν 20(4), Βον 6, Μάρκοβιτς 11(2), Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 9, Χρυσικόπουλος.