Jurassic Park!

jurassic

Ποδαρικό στην Α1 για το 2014 θα κάνουν το Σάββατο οι δύο γηραιότεροι παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης υποδέχεται τον Νίκο Χατζή και η ΠΑΟΚ Sports Arena θα μετονομαστεί για μια βραδιά σε… Τζουράσικ Παρκ!

 

Είναι κι αυτό ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει για το νέο έτος. Να μην το βάζουμε κάτω. Κανείς μας. Όπως κάνουν ο γηραιότερος παίκτης της Α1, ο Κώστας Χαραλαμπίδης (γεννημένος τον Απρίλιο του 1976), και ο δεύτερος γηραιότερος, ο Νίκος Χατζής (γεννημένος τον Ιούνιο του 1976). Και οι δύο παραμένουν ακμαίοι, σε πολύ καλή κατάσταση, ο χρόνος λες και δεν έχει περάσει πάνω από τα κορμιά τους και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που λατρεύουν και ξέρουν να κάνουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο: να παίζουν μπάσκετ.

Ο Χαραλαμπίδης μάλιστα διατηρεί ακόμα ηγετικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, ο Χατζής δεν παίζει και τόσο πολύ τελευταία στον Ηλυσιακό, αλλά καμία σημασία δεν έχει. Όταν θα τεθούν αντιμέτωποι στο παρκέ, ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ θα παρελάσει μπροστά από τα μάτια όσων πάνε στην Πυλαία. Χαραλαμπίδης και Χατζής είναι οι δύο από τους μόλις τέσσερις ‘76άρηδες, που συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην Α1. Οι άλλοι δύο είναι ο πάλαι ποτέ διόσκουρος του Χατζή στην ΑΕΚ, Μιχάλης Κακιούζης, που τώρα βρίσκεται στην Κηφισιά, και ο αειθαλής Αντώνης Ασημακόπουλος του Άρη. Και ελπίζουμε να τους βαστούν τα πόδια (γιατί η καρδιά βαστάει, αυτό είναι βέβαιο…) και να τους βλέπουμε για καιρό ακόμα. Γιατί εκτός από τα νιάτα, που όλοι θέλουμε να τα απολαμβάνουμε, έχουν και τα… γηρατειά τη γλύκα τους…

Φωτιά στην ουρά

Ο Ηλυσιακός δεν θα έχει εύκολο έργο στην Πυλαία και το πιο πιθανό είναι να χάσει. Θα μείνει λοιπόν ξανά τελευταίος και θα έχει μαζί του όποιον ηττηθεί στην αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Ίκαρο. Το μεγάλο ντέρμπι της ουράς. Ο Κολοσσός παίζει στην έδρα του και έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, δεν έχει όμως πλέι μέικερ και αυτό του κοστίζει αρκετά στον τρόπο που παίζει. Ο Ίκαρος από την άλλη έχει καλό πλέι μέικερ, τον Γκαγκαλούδη, αλλά στερείται λύσεων μέσα στη ρακέτα. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει.

Φλερτ με την ουρά διατηρούν και οι γηπεδούχοι των άλλων τριών αγώνων που θα γίνουν το Σάββατο. Τα Τρίκαλα, που υποδέχονται τον Άρη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένει τον Γιαννάκη και θα έχει ξανά στον πάγκο του τους υπηρεσιακούς Καμπερίδη-Μουρατίδη, ο Πανελευσινιακός, που έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και παίζει με τον αναγεννημένο ΚΑΟΔ, όπου επιστρέφει ο Χρυσικόπουλος, και ο Απόλλων Π., που αγωνίζεται στην Πάτρα με τον Πανιώνιο, βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεφύγουν κάπως από αυτήν.

Δύσκολο το έργο και των τριών, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση, καθώς ο Πανιώνιος, έστω κι αν θα παίξει χωρίς τον τραυματία Σκορδίλη, ξέρει καλά τον τρόπο να κερδίζει και το κίνητρο της παραμονής του στη δεύτερη θέση πάνω από τον Ολυμπιακό είναι πολύ ισχυρό.

Εύκολα οι «αιώνιοι»

Ο Ολυμπιακός λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στο ΣΕΦ απέναντι στην Ν. Κηφισιά, όσο κι αν αυτή είναι εμφανώς βελτιωμένη τελευταία και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες. Ο Μπάρλος θα θυμηθεί την εποχή που φορούσε τα ερυθρόλευκα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα του χαριστεί, διότι δεν έχει πια κανένα περιθώριο. Σε αυτό το παιχνίδι θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και ο Μάρντι Κόλινς, που θα αντικαταστήσει τον Λο όσο αυτός είναι τραυματίας.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Ρέθυμνο και ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέφει σε μια από τις αγαπημένες του πόλεις. Ούτε αυτός όμως ούτε οι υπόλοιποι «πράσινοι» σκοπεύουν να κάνουν… ψυχικά, διότι έχουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο καπαρωμένη και δεν θέλουν να τη χαρίσουν σε κανέναν. Το Ρέθυμνο έδιωξε τον Κουόμε Αλεξάντερ και θα παίξει με… Αμερικανό λιγότερο, αφού ο Καλίστους Εζιούκου, που λέγεται ότι θα αποκτηθεί, ακόμα δεν έχει αποκτηθεί…

Το πρόγραμμα
Σάββατο 4/1
Πυλαία (16.00): ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός (Πηλοΐδης, Παπαπέτρου, Ταρενίδης)
Ελευσίνα (16.00): Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ (Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος)
Βενετόκλειο, Ρόδος (16.00): Κολοσσός-Ίκαρος (Σχινάς, Σώμος, Θεονάς)
Περιβόλα, Πάτρα (17.00-Novasports 3): Απόλλων Π.-Πανιώνιος (Γκόντας, Μάνος, Παντελίδης)
Τρίκαλα (18.00): Τρίκαλα-Άρης (Φούφης, Ψαριανός, Μαγκλογιάννης)

Κυριακή 5/1
Ρέθυμνο (16.00- Novasports 3): Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός (Αναστόπουλος, Γκούμας, Δεσλής)
ΣΕΦ (19.15): Ολυμπιακός-Ν. Κηφισιά (Μητσόπουλος, Διαμαντής, Σκούτας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11αγ.)
1. Παναθηναϊκός 21
2. Πανιώνιος 20
3. Ολυμπιακός 19
4. ΠΑΟΚ 17
5. ΚΑΟΔ 17
6. Ρέθυμνο 16
7. Ν. Κηφισιά 16
8.Άρης 16
9. Τρίκαλα 15
10. Απόλλων Π. 15
11. Πανελευσινιακός 15
12. Ηλυσιακός 14
13. Ίκαρος 14
14. Κολοσσός 14