Χριστουγεννιάτικο... Δράμα!

drama

Ένας καταπληκτικός ΚΑΟΔ τιμώρησε με ηχηρή σφαλιάρα τον Ολυμπιακό (75-69), που άρχισε νέο σερί, ηττών αυτή τη φορά, και ουσιαστικά έχασε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου!

 Οι απουσίες κατά κύριο λόγο του Σπανούλη (γαστρεντερίτιδα), αλλά και του Πετγουέι (μέση), καθώς επίσης και η πολύ κακή παρουσία του Μπέγκιτς, ο οποίος δεν αξιοποίησε ούτε αυτή την ευκαιρία και εξακολουθεί να δείχνει εκτός κλίματος, μπέρδεψαν τον Ολυμπιακό, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον ΚΑΟΔ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο το κέρδισαν.

Μαζεύοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ και αναγκάζοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν 10 λάθη στο πρώτο 20λεπτο, οι παίκτες του ΚΑΟΔ εκδήλωσαν περισσότερες επιθέσεις, πολλές από αυτές σε ανοικτό γήπεδο, που τους απόφεραν αρκετούς εύκολους πόντους. Ο Μπράουν ήταν η αιχμή του δόρατος στην περιφέρεια, οι Βον, Μάρκοβιτς κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ο Μπάβτσιτς κέρδισε πολλές μάχες μέσα στις ρακέτες και χάρη σε αυτούς ο ΚΑΟΔ κατάφερε να προηγηθεί με 9-3 στο ξεκίνημα και στη συνέχεια να αντέξει στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 37-36.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να λειτουργούν καλύτερα με το δίδυμο Ντάνστον-Σίμονς μέσα στη ρακέτα, ενώ από την περιφέρεια οι Λοτζέσκι και Μάντζαρης έδωσαν κάποιες λύσεις, γενικότερα όμως ήταν άστοχοι και δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους. Προηγήθηκαν λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με 20-14, αλλά στη δεύτερη περίοδο ο ΚΑΟΔ επανέκτησε τον έλεγχο και δημιούργησε ένα εν πολλοίς απρόσμενο ντέρμπι.

Παρά την κακή εμφάνισή του ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα σε όλη την τρίτη περίοδο, κυρίως χάρη σε κάποιες προσπάθειες του Λοτζέσκι, του Σλούκα και του Περπέρογλου στην επίθεση. Στην άμυνα, όμως, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τους ψηλούς του ΚΑΟΔ και κυρίως τους Μπάβτσιτς και Μάρκοβιτς, οι οποίοι έβρισκαν πολύ χώρο μέσα στην "ερυθρόλευκη" ρακέτα για να δράσουν. Κι όταν ο Ολυμπιακός, που έτσι κι αλλιώς είχε άσχημα ποσοστά σε όλο το παιχνίδι, σταμάτησε να σκοράρει, οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν την τελική αντεπίθεσή τους.

Στο 29' οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 56-50, όμως στη συνέχεια ο ΚΑΟΔ έκανε ένα σερί 10-2 και πέρασε μπροστά με 60-58. Στο 32' προηγήθηκε με 63-58 και στο 34' με 67-60, καθώς ο Μπράουν είχε πάρει φωτιά και ο Ολυμπιακός είχε πάθει μπλακ άουτ. Από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ, παρόλο που υπήρχε χρόνος.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν η μία την άλλη σε κακές επιλογές, αλλά τελικά ήταν ο Μπράουν αυτός που έκανε το 71-62 στο 38', ενώ ο Μπάβτσιτς με φόλοου στο 39' απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού, που δεν πήδηξαν καν, εδραίωσε κατ' ουσίαν τη μεγάλη νίκη του ΚΑΟΔ κάνοντας το 73-65.

Ο Σλούκας με λέι απ και ο Λοτζέσκι με κλέψιμο και καλάθι μείωσαν 73-69 και έδωσαν πρόσκαιρες ελπίδες στους "ερυθρόλευκους", όμως η ευστοχία του Μπράουν στις βολές και η αστοχία του Περπέρογλου οριστικοποίησαν τη μεγάλη έκπληξη.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 55-58, 75-69.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 4, Στίγκερς 6, Μπράουν 25(2), Βον 9, Μάρκοβιτς 7(1), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 19(2), Ζάρας.

Ολυμπιακός: Λο, Ντάνστον 6, Περπέρογλου 12, Παπαπέτρου 3(1), Σλούκας 10, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 3(1), Μάντζαρης 10(2), Κατσίβελης 2.