«Πράσινο» πλεονέκτημα μέσω... Δράμας!

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο ότι ο Παναθηναϊκός θα ρίξει ταχύτητα μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και λίγο πριν την έναρξη του ΤΟΡ-16 στην Ευρωλίγκα.

Γι' αυτό λοιπόν έπαιξε όσο... χρειάστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ προκειμένου να κερδίσει με 81-61 και να παραμείνει στην πρώτη θέση της Basket League ΟΠΑΠ. Και όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να την... κλειδώσει κιόλας μετά το «μπαμ» της Δράμας και τη νίκη του ΚΑΟΔ απέναντι στον Ολυμπιακό! Αυτό σημαίνει ότι το ματς του β' γύρου με τον «αιώνιο» αντίπαλο δεν αποκτά την ίδια σημασία και τον χαρακτήρα «must win» όπως ίσχυε μέχρι και χθες το μεσημέρι...

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι, έκανε ένα καλό (δεύτερο) δεκάλεπτο, «έχτισε» μια διαφορά στο σκορ και έκτοτε τη συντήρησε μέχρι το τέλος.

Αν μη τι άλλο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχη, αλλά τη στιγμή που οι «πράσινοι» αποφάσισαν να... κερδίσουν το ματς δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν μια καλή πρόβα ενόψει του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο την ερχόμενη Πέμπτη (2/1) στο ΟΑΚΑ, έστω και αν ο Ρόκο Ούκιτς παρέμεινε και πάλι εκτός 12άδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κροάτης πόιντ γκαρντ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να τεθεί στη διάθεση του Πεδουλάκη γι' αυτό το ματς.

Προς το παρόν στηρίχθηκε στους παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι και πάνω στους οποίους θα ποντάρει πολλά και στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. Το δίδυμο των Γκιστ-Λάσμε ήταν για ένα ακόμη ματς στη πρώτη γραμμή των διακριθέντων «τελειώνοντας» πολλές φάσεις από το low post. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 28-13 «καθαρίζοντας» την υπόθεση της νίκης.

Πάντως για ένα ακόμη ματς, ο Παναθηναϊκός άφησε στην... άκρη τα (πολλά) τρίποντα, πέρασε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» έχοντας 27/39 δίποντα και (μόλις) 5/16 σουτ έξω από τα 6.75μ. Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Ντι Τζέι Κούπερ, όπως και ο Τσαϊρέλης.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 44-33, 63-53, 81-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 7 (1), Λάσμε 14 (7/10 διπ. - 6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 9 (1 τριπ. - 9 ασίστ), Γκιστ 16 (1 τριπ. - 7 ριμπ.), Παππάς 4 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6, Αποστολίδης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11 (1), Κούπερ 13 (3/10 τριπ. - 7 ασίστ), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 15 (1 τριπ. - 8 ριμπ.), Δέδας 3 (1), Καλλές 2, Μπόγρης 8, Κασελάκης 5 (1), Λιάπης, Κόνιαρης