Φιλί ζωής από τον Άντερσον

anderson

Ο Κέβιν Άντερσον πήρε φωτιά και «έκαψε» τον Κολοσσό χαρίζοντας με την καταπληκτική απόδοσή του μια πολύτιμη νίκη στον Ηλυσιακό (74-62), ο οποίος μένει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής.

 Ο Ηλυσιακός μπήκε με απίστευτη φούρια στο παιχνίδι και έπιασε από το λαιμό τον Κολοσσό, που τα έχασε. Ο Κέβιν Άντερσον ήταν σεληνιασμένος και το χέρι του «καυτό». Στα πρώτα 5-6 λεπτά πρόλαβε να σκοράρει 15 πόντους με 3/3 τρίποντα και η ομάδα των Ιλισίων έχοντας επιβάλει πλήρως το ρυθμό της προηγήθηκε με 23-5 στο 7’ και 26-7 στο 9’! Ο δρόμος για την επικράτηση είχε ανοίξει από πολύ νωρίς, καθώς ο Κολοσσός έμοιαζε υπνωτισμένος.

Η ομάδα της Ρόδου χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να συνέλθει, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη δεύτερη περίοδο τα κατάφερε καλύτερα. Άλλωστε και για τον Ηλυσιακό ήταν δύσκολο να συνεχίσει στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό. Έτσι, σιγά σιγά η διαφορά άρχισε να μειώνεται, καθώς ο Κολοσσός βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση από διάφορους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Νάτζφεϊ, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά την περσινή παρουσία του σε αυτήν (αντικατέστησε τον Προύιτ). Με ένα σερί 6-0 μάλιστα στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την εις βάρος τους διαφορά σε διαχειρίσιμο επίπεδο και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά ο Άντερσον ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα και καθόλου διατεθειμένος να φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Ο Κολοσσός με τον Όσμπι να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα μείωσε 42-35 στο 22’, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ του Ηλυσιακού πήρε ξανά το όπλο του και με βοήθεια και από τον Σμιθ επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδο. Στο 25’ ο Ηλυσιακός ήταν μπροστά με 52-37 και έκτοτε δεν ανησύχησε ξανά. Τουλάχιστον όχι όσο ο Άντερσον  συνέχιζε να σκοράρει και ο Δορκοφίκης να δίνει λύσεις σκοράροντας μέσα και έξω από τη ρακέτα. Από την άλλη ο Κολοσσός ήταν άστοχος και αδύναμος στα ριμπάουντ, επομένως δεν είχε καμία ελπίδα για να γυρίσει το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 40-33, 60-47, 74-62

Ηλυσιακός: Καυκής 2, Αντωνάκης 4, Χατζής 2, Σμιθ, Ζούμπος, Δορκοφίκης 11, Στέφενς 9 (9 ριμπ., 5 τάπες), Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης 2, ΕμΜποντζ 7, Άντερσον 29.

Κολοσσός: Παπαντωνίου 6, Γεωργαλής, Κόμματος 6, Σμιθ 13, Στεφανίδης 9, Τσάμης 8, Όσμπι 9, Νάντζφεϊ 5.