Μπορεί και με τους... μισούς!

liako

Αυτή τη φορά η Ν. Κηφισιά δεν χρειάστηκε να σκοράρει πολύ για να νικήσει. Οι 55 πόντοι της ήταν αρκετοί για να αποδράσει από το Ρέθυμνο (55-54) παίρνοντας δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη μετά από αυτή επί του ΠΑΟΚ!

Ο Θανάσης Γιαπλές ξεκίνησε με τον Καλλινικίδη στο αρχικό σχήμα του Ρεθύμνου θέλοντας έτσι να περιορίσει τον Κρόκερ, κάτι που κατάφερε. Ο έμπειρος φόργουορντ έπαιξε καλή άμυνα στον Αμερικανό, όμως οι γηπεδούχοι το βρήκαν από αλλού. Κατά κύριο λόγο από τον Λιακόπουλο και τον Μπάρλο, που ξεκίνησαν «ζεστοί» και έβαλαν την Κηφισιά από τα πρώτα λεπτά μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων και με καλές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν με 16-8 στο 9’ δείχνοντας αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Η είσοδος του Καλαμπόκη στη δεύτερη περίοδο έδωσε μια αξιόπιστη επιθετική λύση στο Ρέθυμνο, που στο 14’ πέρασε μπροστά με 20-19, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αμέσως. Με τρία τρίποντα από τους Κομποδιέτα, Τσαλδάρη και Κακιούζη η Κηφισιά προηγήθηκε με 30-23 στο 17’ προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους γηπεδούχους, που ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια και εμφάνιζαν αδυναμίες στην άμυνα. Ο Κουμπούρας πάντως με τρίποντο έκλεισε κάπως την ψαλίδα, έτσι η Κηφισιά πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 30-26.

Και διεύρυνε ξανά το προβάδισμά της στην τρίτη περίοδο, εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Ρεθύμνου και την αδυναμία του να απειλήσει μέσα στη ρακέτα (ακόμα και ο Λάτοβιτς απειλούσε με το περιφερειακό σουτ του). Μια έκλαμψη του Κρόκερ, ένα ακόμα τρίποντο του Κακιούζη και ο Λιακόπουλος έφεραν την Κηφισιά μπροστά στο σκορ με 42-33 στο 25’, αλλά κάπου εκεί το Ρέθυμνο άρχισε αίφνης να βάζει τρίποντα. Ένα ο Αγγελόπουλος, ένα ο Λάτοβιτς, ένα ο Καλαμπόκης και το σκορ λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου ήταν ισόπαλο (42-42).

Η Κηφισιά πάντως δεν έχασε την ψυχραιμία της. Έβαλε την μπάλα μέσα στη ρακέτα στον Γκάρετ, έλεγξε τα ριμπάουντ και πήρε ξανά προβάδισμα (50-42 στο 33’), καθώς το Ρέθυμνο εμφάνιζε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Το ξύπνημα του Γκάμπριελ βοήθησε τους γηπεδούχους να πλησιάσουν ξανά (50-53) στο 36’ και στη συνέχεια με βολές των Καλαμπόκη και Λάτοβιτς να περάσουν μπροστά με 54-53 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη. Το φινάλε ήταν δραματικό.

Ο Τσαλδάρης με δύο νέες βολές έβαλε ξανά μπροστά την Κηφισιά (55-54) ένα λεπτό πριν από το τέλος και στη συνέχεια ο Ράιτ, αφού πρώτα αστόχησε σε τρίποντο, πήρε επιθετικό φάουλ από τον Κρόκερ, επιτρέποντας στο Ρέθυμνο να μείνει ζωντανό. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιαπλές όμως, ο Κουμπούρας έκανε λάθος και πέταξε την ευκαιρία της κρητικής ομάδας στα σκουπίδια.

Τον μιμήθηκε ωστόσο ο Βασίλιεβιτς, που αστόχησε σε τρίποντο, έτσι το Ρέθυμνο είχε μία ακόμα ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Την ευθύνη πήρε ο Γκάμπριελ σουτάροντας για τρίποντο, που ήταν όμως και αυτό άστοχο. Έτσι η Κηφισιά απέδεασε από την Κρήτη με μία ακόμα μεγάλη νίκη, δεύτερη στη σειρά μετά από αυτή επί του ΠΑΟΚ, που σταθεροποιεί τη θέση της στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 26-30, 42-44, 54-55.

Ρέθυμνο: Χαρτ 6, Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 7(1), Αγγελόπουλος 3(1), Ράιτ 4, Καλαμπόκης 13(2), Λάτοβιτς 9(1), Αλεξάντερ, Άρμπετ, Γκάμπριελ 10(1).

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 9, Κρόκερ 9(1), Κομποδιέτας 3(1), Γκάρετ 9, Γουντς 2, Τσαλδάρης 7(1), Αντεγκμπόγε, Κακιούζης 6(2), Μπάρλος 8.