Φίνα η Ελευσίνα!

papamakarios

Με καλή άμυνα, ώριμες επιλογές και σημαντικό πλουραλισμό στην επίθεση ο Πανελευσινιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Άρη (72-60), που ήταν πολύ άστοχος και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός.

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε πιο «ζεστά» το παιχνίδι δείχνοντας να διαθέτει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Οι Παπαμακάριος, Ράλεϊ Ρος στην περιφέρεια και ο Φαγέ πιο κοντά στο καλάθι τράβηξαν το σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά και έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα της Ελευσίνας να προηγηθεί με 14-8 στο 5’ και 17-11 στο 9’, παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ο Αρης πήγαινε πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και ανανέωνε αρκετές επιθέσεις του, ήταν όμως άστοχος και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την υπεροχή.

Όσο αστοχούσαν οι παίκτες του Άρη τόσο ξέφευγε ο Πανελευσινιακός, που βρήκε λύσεις μέσα στη ρακέτα και από τον νεαρό Μελισσαράτο, ο οποίος αντικατέστησε τον Τέρνερ όταν αυτός έκανε δύο γρήγορα φάουλ. Έτσι στο 16’ ήταν μπροστά με 31-16 έχοντας τρέξει ένα σερί 12-0 μέσα σε πέντε λεπτά και φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Ο Πανελευσινιακός προηγήθηκε με 35-21 στο 18’, όμως στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ο Άρης με καλή άμυνα και πρωταγωνιστές τους Αθηναίου και Πελεκάνο στην επίθεση έκανε ένα σερί 10-2 και μείωσε 37-31 με τη λήξη του πρώτου 20λέπτου.

Αθηναίου και Πελεκάνος είχαν συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι και συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Άρης να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι. Παίζοντας καλή άμυνα κατάφερε στο 24’ να πλησιάσει σε απόσταση βολής (44-42), όμως ο Πανελευσινιακός διατήρησε την ψυχραιμία του. Ο πολύπειρος Παπαμακάριος με τρίποντο τον έβγαλε από το αδιέξοδο, ενώ ο Τέρνερ, που επέστρεψε στην πεντάδα στην τρίτη περίοδο, έκανε ζημιά μέσα στη ρακέτα. Και καθώς… τρίτος επιθετικός πόλος δεν υπήρχε για τον Άρη, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε ο φορμαρισμένος Βεζένκοφ, οι γηπεδούχοι, που πήραν βοήθειες και από τους Νίκου, Τζόουνς, ξέφυγαν ξανά με διψήφια διαφορά (57-43) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Από εκεί και μετά τα πράγματα αποδείχθηκαν εύκολα γι’ αυτούς. Ο Άρης συνέχιζε να είναι άστοχος, έτσι δεν μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Ράλεϊ Ρος κατά κύριο λόγο με τη βοήθεια του Τζόουνς έδιναν στον Πανελευσινιακό τη βοήθεια που χρειαζόταν για να συντηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει σχετικά άνετα στη σπουδαία νίκη με 72-60

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 57-43, 72-60.

Πανελευσινιακός: Νίκου 10, Παπαμακάριος 14(4), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 17, Τζόουνς 6, Φαγέ 6, Μελισσαράτος 8, Τένερ 8, Μάντζαρης 3(1), Αβραμίδης.

Άρης: Μποχωρίδης, Χαντ 3(1), Πελεκάνος 23(1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης, Λαρεντζάκης 2, Σαρικόπουλος, Μούρτος 9, Αθηναίου 13(2).