Το επόμενο...

osfp trikala

Ο Ολυμπιακός έκανε το 22-0 στους φετινούς επίσημους αγώνες του νικώντας στο ΣΕΦ με 84-45 τα Τρίκαλα σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Σέντρικ Σίμονς έκανε την επανεμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα και κατά τα άλλα... ξεχάστηκε ήδη.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός για να απειληθεί, τα Τρίκαλα πολύ φοβισμένα για να παίξουν μπάσκετ της προκοπής και ο αγώνας δεν χρησίμευσε ούτε καν για προπόνηση στους "ερυθρόλευκους". Αν δηλαδή χωρίζονταν σε δύο πεντάδες και έπαιζαν μεταξύ τους, μεγαλύτερο όφελος θα είχαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως είχε την ευκαιρία να επαναφέρει στην ομάδα μετά από απουσία μεγαλύτερη του ενός μηνός τον Σέντρικ Σίμονς, που δεν τα πήγε άσχημα κυρίως από την άποψη ότι δεν φοβόταν να βάλει τα χέρια του στις φάσεις και να μοιράσει ορισμένα εντυπωσιακά κοψίματα (5 στο σύνολο, ενώ είχε ακόμα 8 πόντους και 6 ριμπάουντ). Ήταν αρκετά καλός, αν και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι για να δείξει σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται.

Κατά τα άλλα ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε ελάχιστα τους Σπανούλη, Ντάνστον, ο Λοτζέσκι έμεινε εκτός 12άδας για να πάρει ανάσες, ενώ το μόνο κακό ήταν πως ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στον ώμο ο Πετγουέι και δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτιμάται πάντως ότι δεν έχει τίποτα σοβαρό.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-0 στο 5' και 20-3 στο 9', καθώς τα Τρίκαλα είχαν τόσο μεγάλο φόβο που έπαιζαν απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, ώστε δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα σωστό. Στο ημίχρονο μάλιστα σκόραραν μόλις 15 πόντους, που είναι αρνητικό ρεκόρ για φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ τελείωσαν το αγώνα με το καταθλιπτικό 1/19 τρίποντα!

Ο ξεκούραστος Πρίντεζης, που δεν παίζει στους αγώνες της Ευρωλίγκας, τελείωσε με ένα ακόμα νταμπλ νταμπλ (22π., 12ρ.), ο φοραμρισμένος Περπέρογλου συνέχισε το... βιολί του, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να θυμάτι κανείς από τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-7, 41-15, 61-27, 84-45.

Ολυμπιακός: Πετγουέι, Λο 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 3(1), Περπέρογλου 16(2), Παπαπέτρου 6(1), Σλούκας 8(1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 22(2), Μάντζαρης 3(1), Κατσίβελης.

Τρίκαλα: Έβανς 10, Περούνιτσιτς, Γιούιν 10, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Λεκάκης, Γκρέιντζερ 12, Δεληγιάννης 2, Φούντας, Νικολόπουλος 2, Γεωργάκης 4, Μουτακαμπίρ 3(1).