«Πράσινος» περίπατος με... λαχτάρα! (pics)

lasme Panionios

Ενάμιση δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να «καθαρίσει» το ντέρμπι με τον Πανιώνιο, να πάρει ψυχολογία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Λιέτουβος Ρίτας την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια η -εύκολη όπως αποδείχθηκε- νίκη με 90-65 στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Στεφάν Λάσμε λίγο μετά την έναρξη του δευτερου ημιχρόνου. Ο Γκαμπονέζος σέντερ -που ήταν ο καλύτερος παίκτης των «πρασίνων»  μέχρι εκείνο το σημείο- φάνηκε να γυρίζει το αριστερό του γόνατο σε σύγκρουση με τον Κάρτερ.

Για την ακρίβεια προσπαθούσε να επιστρέψει στην άμυνα προκειμένου να σταματήσει το transition του Πανιώνιου, αλλά συγκρούστηκε με τον Αμερικανό γκαρντ των «κυανέρυθρων» με αποτέλεσμα να υποχωρήσει από το παρκέ υποβασταζόμενος. Την Δευτέρα αναμένεται να γίνει γνωστό το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, όπως και το διάστημα που θα απουσιάσει από τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας του.

Όσον αφορά το ματς, τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Διαμαντίδη -ως είθισται- να μοιράζει το παιχνίδι και τον Γκιστ να παίρνει ρόλο... εκτελεστή «τελειώνοντας» τις φάσεις στο pick n roll η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους (66-46) κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός πέρασε τη μπάλα στο low post και πήρε αρκετούς πόντους κάτω από το καλάθι, είτε με τον Λάσμε (πριν τραυματιστεί), είτε με τον Γκιστ ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ύστερα από καιρό. Από την άλλη, ο Πανιώνιος άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο και όσο διάστημα παρέμενε... συνδεδεμένος με το καλάθι του Παναθηναϊκού επιχειρώντας μακρινά σουτ.

Να σημειωθεί ότι το... ρεκόρ που περίμενε ο Διαμαντίδης δεν ήρθε ποτέ. Πριν από το ματς ήθελε πέντε ριμπάουντ προκειμένου να ξεπεράσει τον Ουόλτερ Μπέρι στην 4η θέση της λίστας με τους καλύτερους ριμπάουντερ, αλλά τελικά μάζεψε μόλις ένα παίρνοντας μια... μικρή παράταση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν εμφανής η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να βρει ρυθμό προκειμένου να απλοποιήσει τα πράγματα ενόψει της συνέχειας. Όμως ο Πανιώνιος δεν είχε σκοπό να παραδοθεί εύκολα. Χάρη στην ευστοχία του έξω από τα 6.75μ. (4/6τρ.) μπόρεσε να κρατηθεί στο ματς (16-15 στο 4') και να διεκδικεί με αξιώσεις το μερίδιο που του αναλογούσε. Όμως η είσοδος των Λάσμε, Παππά έδωσε «φτερά» στους «πράσινους» και με ένα σερί 10-0 έφτασαν στο 25-16 λίγο μετά την έναρξη της β' περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ο Πεδουλάκης είχε χρησιμοποιήσει τους 11 από τους 12 παίκτες του ρόστερ μέχρι εκείνο το σημείο.

Αν και οι νταμπλούχοι ήταν άστοχοι στα μακρινά σουτ (0/6τρ.) πέρασαν τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τον Γκαμπονέζο σέντερ να συνεχίζει από εκεί είχε σταματήσει στο Τελ Αβίβ (11π., 5/8διπ. στο ημίχρονο). Και πάλι. Ο Πανιώνιος δεν άφηνε το παιχνίδι με τον Σφαιρόπουλο να έχει πάρει σκορ από 9 παίκτες (από τους 10) που είχε χρησιμοποιήσει στο πρώτο μισό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 40-36, 64-46,

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10(2), Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Σανγκ, Ματσιούλις 14 (1).


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακ Κόλουμ 16(1), Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 3 (1), Κάρτερ 12, Μιλμπουρν 8 (2), Σκορδίλης 6, Καββαδάς 2, Λανγκφορντ 3, Σύμτσακ, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 9 (3).