Περνάει ο... Στράτος!

lodunperpe

Το Ρέθυμνο αποθέωσε τον Μπρεντ Πετγουέι, ήταν όμως ο Στράτος Περπέρογλου αυτός που έσυρε τον... περίπατο του Ολυμπιακού, που πέρασε χωρίς να βρέξει τα πόδια του από την Κρήτη νικώντας με 103-79.

 Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλει το ρυθμό του από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μετατρέψει ευθύς εξ αρχής το παιχνίδι σε περίπατο, εκμεταλλευόμενος δύο πράγματα: την ποιότητα των περιφερειακών του και την υψομετρική διαφορά. Ο Βασίλης Σπανούλης οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι, βοηθούμενος και από το ότι το Ρέθυμνο δεν έπαιζε καλή άμυνα στα πικ εν ρολ, ενώ εκτελούσε κιόλας όταν χρειαζόταν, ο Περπέρογλου είχε χέρι "ζεστό" και ήταν η κύρια επιθετική αιχμή των "ερυθρολεύκων", ενώ και οι ψηλοί κατά περίσταση βοηθούσαν στο σκοράρισμα.

Ο Πετγουέι-που, όπως αναμενόταν, αποθεώθηκε από τους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στην ομάδα της Κρήτης από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Κωστή Ζομπανάκη-δεν ήταν διόλου φορτισμένος συναισθηματικά, αντίθετα έκανε το παν για να προσφέρει θέαμα και συνέθεσε κάτω από τα καλάθια μαζί με τον Ντάνστον ένα δίδυμο, που λειτούργησε ως... σκιάχτρο για τους παίκτες του Ρεθύμνου. Οι τελευταίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να μπουν μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού και σούταραν συνεχώς απ' έξω. Αν έμπαινε, καλώς. Αλλά συνήθως δεν έμπαινε, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από νωρίς μια μεγάλη διαφορά.

Στο 8' το σκορ ήταν ήδη 19-4 και από εκείνο το σημείο και μετά ο Μπαρτζώκας άρχισε τις αλλαγές, αφού έπρεπε να κάνει και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα δύο ρόστερ είναι μεγάλη, έτσι ούτε οι αλλαγές επηρέασαν την εικόνα του αγώνα. Ο Γιαπλές έριξε κάποια στιγμή στον αγώνα και τον νεοαποκτηθέντα πλέι μέικερ Ράιτ, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία τελειώνοντας μάλιστα τον αγώνα με 8 ασίστ, ενώ από την άλλη χρησιμοποιήθηκε και ο Λοτζέσκι, παρά το ράγισμα που έχει στα πλευρά.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το μεγάλο προβάδισμά του σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, στο 17΄προηγήθηκε με 38-21 και μετά το τέλος του πρώτου 20λεπτου το σκορ ήταν 51-33 και οι 10 από τους 11 παίκτες των "ερυθρολεύκων" που είχαν χρησιμοποιηθεί, είχαν σκοράρει. Ο μόνος που δεν είχε "ματώσει" το αντίπαλο καλάθι ήταν ο Κατσίβελης.

Ο Πρίντεζης πέτυχε τους πρώτους 9 πόντους του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, καθώς το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ καλύτεροι και επικρατούσαν εύκολα, απέναντι σε ένα Ρέθυμνο, που βασιζόταν κυρίως στις εμπνεύσεις των Αμερικανών Χαρτ, Γκάμπριελ και Ράιτ, οι οποίες ήταν συνήθως τραβηγμένες από τα μαλλιά, και κάποιες καλές προσπάθειες των Άρμπετ και Λάτοβιτς.

Η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού ξεπέρασε τους 20 πόντους (58-33 στο 22'), ενώ ανέβηκε στους 27 στο 29' με τον Περπέρογλου να είναι σε σπουδαία μέρα και το πρώτο βιολί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έριξε στον αγώνα και τον Κώστα Σλούκα για πρώτη φορά μετά από δέκα μέρες.

Στην τελευταία περίοδο οι... μπαταρίες έπεσαν, αφού ακολουθούν πιο δύσκολα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, που φρόντισε απλώς να μη δώσει δικαιώματα και νίκησε τελικά με μια ωραία "κατοστάρα".

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-51, 54-79, 103-79

Ρέθυμνο: Χαρτ 8, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 5, Ράιτ 10(2), Καλαμπόκης 6, Κανονίδης, Σίννης 7(1), Λάτοβιτς 9(1), Αλεξάντερ 8, Άρμπετ 8(2), Γκάμπριελ 16(1).

Ολυμπιακός: Πετγουέι 13(2), Λο 11(1), Ντάνστον 9, Σπανούλης 5(1), Περπέρογλου 20(2), Σλούκας 4, Λοτζέσκι 10(1), Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 11(1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 6.