Δεν έ-Φαγε τη σφαλιάρα!

faye

Ο Μοχάμεντ Φαγέ αστόχησε δύο φορές σε κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια νικώντας τον Πανελευσινιακό στην Πυλαία στη δεύτερη παράταση (81-72)!

 

Με φόρα από τις τρεις συνεχόμενες νίκες του ο Πανελευσινιακός μπήκε στο κλειστό της Πυλαίας αποφασισμένος να διευρύνει το σερί του και απέναντι στον καταταλαιπωρημένο ΠΑΟΚ των τελευταίων ημερών έδειχνε να τα καταφέρνει μια χαρά. Ο Παπαμακάριος τα πήγαινε εξαιρετικά σε άμυνα κι επίθεση απέναντι στον Χαραλαμπίδη κι έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 12-4 στο 4'. Η είσοδος του Τσόχλα στο παιχνίδι βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ανακάμψει, διότι ο Κούπερ πέρασε σε θέση σούτινγκ γκαρντ και έκανε θραύση με αποτέλεσμα ο "δικέφλαος να περάσει μπροστα με 17-16 στο 8'. Όμως το ντέρμπι είχε μόλις αρχίσει.

Ο Πανελευσινιακός βελτίωσε την άμυνά του περιορίζοντας τα ατού του ΠΑΟΚ κι έτσι πήραν ξανά το προβάδισμα, το οποίο στο 17' έφτασε τους 5 πόντους (30-25). Ο Παπαμακάριος συνέχισε να είναι η κύρια απειλή, ο Τέρνερ βοηθούσε πολύ μέσα στις ρακέτες, ενώ από την άλλη πλευρά μόνον ο Κασελάκης έδειχνε να είναι συνδεδεμένος σταθερά με το καλάθι καινα κρατά όρθιο τον άστοχο ΠΑΟΚ.

Με καλή άμυνα και παρά την αστοχία του, ο "δικέφαλος" κατάφερε να περάσει μπροστά με 47-40 στο 29΄, καθώς ο Κασελάκης βρήκε άξιο συμπαραστάτη τον Τσαϊρέλη, ο οποίος "ζεστάθηκε" στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη ο Παπαμακάριος είχε σιγήσει και μόνο ο Ράλεϊ Ρος έδινε επιθετικές λύσεις, κυρίως με διεισδύσεις, αφού ο Τέρνερ συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ και ο Φαγέ με τρία ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ

Έτσι το 53-47 (33') έγινε 55-53 με τους φιλοξενούμενους να ανανεώνουν επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν. O Xαραλαμπίδης με το πρώτο του καλάθι του στον αγώνα, ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα (61-60) στον ΠΑΟΚ ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, απάντησε ο Παπαμακάριος (61-62), ακολούθησαν τρία άστοχα τρίποντα από Χαραλαμπίδη, Κούπερ, Παπαμακάριο, ο Κούπερ με δύο βολές έκανε το 63-62, ο Παπαμακάριος αστόχησε και ο Κούπερ σε μια αψυχολόγητη επιλογή σούταρε τρίποντο από τα 8 μέτρα και αστόχησε. Ο Φαγέ στα 5'' κέρδισε φάουλ με τη μοναδική ευκαιρία να δώσει στον Πανελευσινιακό τη νίκη, αλλά ευστόχησε μόνο στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε. Έτσι ισοφάρισε απλώς και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αφού μετά ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος και ο Τσαιρέλης εμπόδισε όσο χρειαζόταν τον Νίκου για να αστοχήσει και να αποτύχει κι αυτός να δώσει τη νίκη στον Πανελευσινιακό!

Στην παράταση ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 67-63 (42΄), όμως έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ σωρηδόν και ο Παπαμακάριος μείωσε 69-68 (46΄΄) με τρίποντο. Και πάλι ο Χαραλαμπίδης έχασε την επίθεση (τον έκοψε ο Τέρνερ) και πάλι ο Φαγέ είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Πανελευσινιακό σουτάροντας βολές 1'' πριν από το φινάλε, αλλά έβαλε ξανά μόνο τη μία! Οπότε το παιχνίδι πήγε στη δεύτερη παράταση! 

Εκεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στον απογοητευμένο Πανελευσινιακό είχε πιο εύκολο έργο, προηγήθηκε με 76-69 και 78-72 (57'') και εν τέλει πήρε τη νίκη και διατήρησε αλώβητη την Πυλαία.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-30, 49-42, 63-63, 69-69, 81-72

ΠΑΟΚ: Πέιν 9, Κούπερ 16(4), Χαραλαμπίδης 10(2), Τσόχλας 2, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 19, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 5, Καλλές 2, Μπόγρης 3, Κασελάκης 12(2), Λιάπης.

Πανελευσινιακός: Νίκου 4(1), Παπαμακάριος 20(2), Αράπης 3(1), Ράλεϊ Ρος 16, Τζόουνς 6, Φαγέ 10, Μελισσαράτος, Τέρνερ 10, Μάντζαρης 3(1).