Ανάσα με... Άσκα!

aska

Παίζοντας με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο ο Ίκαρος αντέδρασε σωστά, νίκησε στη Χαλκίδα τον ΚΑΟΔ με 89-73 και πήρε βαθιά ανάσα. Σούπερ ο Ασκα, θετικοί οι Μπεκ, Γκαγκαλούδης, Στρναντ, Γκόβενς.

 

Ο Ίκαρος προσπάθησε να «χτυπήσει» κυρίως μέσα στη ρακέτα και τον βοήθησε σε αυτό ο εξαιρετικός Άσκα, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε μεγάλο παιχνίδι σημειώνοντας τους 19 από τους 27 πόντους του. Παρ’ όλα αυτά χρειάστηκε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο, οπότε ο ΚΑΟΔ κατάφερνε να συμβαδίζει στο σκορ, παίρνοντας μάλιστα σε αρκετά μεγάλα διαστήματα την πρωτοπορία, ώστε η ομάδα της Χαλκίδας να επιβάλει το ρυθμό της.

Με τον Γκόβενς να δίνει χείρα βοηθείας στον Ασκα έτρεξε ένα σερί 8-0 στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου και θεμελίωσε για πρώτη φορά ένα προβάδισμα 10 πόντων (28-18). Ο ΚΑΟΔ αντέδρασε άμεσα, καθώς οι Βον και Μπράουν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, και ισοφάρισε 28-28, αλλά το δίδυμο Άσκα-Γκόβενς συνέχισε να κάνει θραύση, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει ξανά στους 10 (38-28) πριν ο ΚΑΟΔ μειώσει στο 39-33 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ήταν ο Μπεκ αυτός που κράτησε όρθιο τον Ίκαρο στην αντεπίθεση που προσπάθησε να κάνει ο ΚΑΟΔ με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Τζόουνς. Και στη συνέχεια ο Γκαγκαλούδης πήρε τ’ όπλο του και πρωταγωνίστησε στο ξέσπασμα του Ικάρου, που βρέθηκε να προηγείται με 62-53 στο 30’.

Ο Τζόουνς προσπάθησε ξανά να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Ικάρου, αλλά πλέον οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη είχαν πάρει μπροστά και εκτελούσαν και από την περιφέρεια. Τα τρίποντα του Στρναντ-κυρίως-αλλά και του Γκαγκαλούδη προστάτεψαν το διψήφιο προβάδισμα του Ικάρου και διασφάλισαν τη σπουδαία νίκη, που πανηγυρίστηκε από τους Χαλκιδαίους φιλάθλους και χαρίζει ηρεμία στην ομάδα μετά την τρικυμία των προηγούμενων ημερών.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-33, 62-53, 89-73.

Ίκαρος: Στρναντ 14(4), Γκόβενς 12(2), Παπανικολόπουλος 3(1), Άσκα 27, Μανωλόπουλος, Σάτον 3, Γκαγκαλούδης 16(2), Τολιόπουλος 1, Μπεκ 13(1), Περσίδης.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 2, Τζόουνς 19(2), Μπράουν 9(1), Βον 16, Μάρκοβιτς 16, Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 2, Ζάρας 4, Μπένας 2.