Έσπασε το ρόδι

kafkis

Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα και με τη σταθερότητα που του έδιναν ο Καυκής από την περιφέρεια και οι Μποντζ, Στίβενς μέσα στη ρακέτα ο Ηλυσιακός πέτυχε φετινή νίκη του επικρατώντας των Τρικάλων στα Ιλίσια (69-59).

 

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και τα Τρίκαλα, χάρη κυρίως στην καλή απόδοση του Γιούιν και ορισμένα τρίποντα του Μουτακαμπίρ έδειχναν να είναι λίγο καλύτερα, ο Ηλυσιακός ξέφυγε. Καθοδηγούμενος από τον Καυκή και με τον Στίβενς να δίνει λύσεις τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ έκανε ένα σερί 13-2 στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περίοδου και ξέφυγε με διψήφια διαφορά (27-17).

Με τον Σμιθ και τον Αντωνάκη να βοηθούν ο Ηλυσιακός ανέβασε τη διαφορά στους 14 (40-26) λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς τα Τρίκαλα είχαν εγκλωβιστεί στην αντίπαλη άμυνα και ήταν πολύ άστοχα από την περιφέρεια.

Ο Μποντζ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε ώστε η διαφορά να ανέβει στους 15 πόντους (45-30) στο 15' και κάπου εκεί τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, κυρίως με προσπάθειες του Έβανς και τη σταθερά καλή παρουσία του Γιούιν. Μείωσαν 47-41 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Ηλυσιακός διατήρησε την ψυχραιμία του με τον Καυκή να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, ενώ και η άμυνα ήταν σωστή τη στιγμή που έπρεπε. Αποκατέστησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα γρήγορα και εν τέλει με τρίποντο του Σμιθ 45'' πριν από τη λήξη διασφάλισε ουσαιστικά την πολύτιμη νίκη, που ήταν και η πρώτη του για το φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 40-28, 47-41, 69-59

Ηλυσιακός: Καυκής 11(1), Αντωνάκης 3, Σμιθ 11(3), Χατζής 9, Δορκοφίκης 2, Στίβενς 11(1), Βαβάτσικος, Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης, Μποντζ 11, Άντερσον 3.

Τρίκαλα: Εβανς 6, Περούνιτσιτς, Γιούιν 15, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Κόμματος 2, Γκρέιντζερ 9(1), Δεληγιάννης 4, Ματαλόν 7(1), Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 14(2).