Απόδραση από τη Χαλκίδα

elefsina panhgyri

Παρότι έπαιξε για λίγο με τη φωτιά κινδυνεύοντας στο τέλος να χάσει μια διαφορά 18 πόντων που είχε πάρει νωρίτερα, ο Πανελευσινιακός πέρασε από τη Χαλκίδα νικώντας δίκαια με 84-74 τον Ίκαρο.

 

Ο Πανελευσινιακός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του επιβάλλοντας στην ουσία το παιχνίδι του. Έτρεξε βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς, ενώ κυριάρχησε πλήρως μέσα στη ρακέτα, όπου δέσποσε η μορφή του εξαιρετικού Τέρνερ, που έκανε άνω κάτω τους ψηλούς του Ικάρου σκοράροντας κατά βούληση. Χάρη σε αυτόν και ορισμένες σημαντικές βοήθειες από τον Φαγέ ο Πανελευσινιακός σταθεροποίησε το προβάδισμά του στη δεύτερη περίοδο και με κάποια εύστοχα σουτ των Τζόουνς και Μάντζαρη προηγήθηκε με διαφορά 13 πόντων στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (44-31).

Ο Ίκαρος ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αντιπάλου του, κάτι που έγινε εμφανές και στα πρώτα 12 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και παρά το γεγονός ότι ο Άσκα ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να κοντράρει τον Τέρνερ μέσα στη ρακέτα. Ο Παπαμακάριος κι ο Μάντζαρης έκαναν αυτό που έπρεπε ώστε η ομάδα της Ελευσίνας να ξεφύγει με 70-52 στο 32’, όμως σε εκείνο το σημείο ο Ίκαρος εξεπέλυσε την τελική αντεπίθεση.

Πηγαίνοντας με επιτυχία στο επιθετικό ριμπάουντ και με τους Μπεκ, Γκόβενς και Στρναντ να σκοράρουν από την περιφέρεια η ομάδα της Χαλκίδας ροκάνισε σιγά σιγά τη διαφοράκαι στο 38’μείωσε 77-71 δίνοντας την εντύπωση ότι μπορούσε να πετύχει την τελική ανατροπή. Όμως κάποιες χαμένες βολές και η ψυχραιμία των Παπαμακάριου και Ράλεϊ Ρος έδωσαν τη δυνατότητα στον Πανελευσινιακό να διατηρήσει το προβάδισμά του και να «κλειδώσει» την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 31-44, 50-65, 74-84

Ικαρος: Στρναντ 12(1), Γκόβενς 13(3), Παπανικολόπουλος 3(1), Άσκα 15, Μανωλόπουλος 2, Σάτον 4, Γκαγκαλούδης 8, Μπορόβνιακ 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας 1, Μπεκ 15(2), Περσίδης.

Πανελευσινιακος: Νίκου 11(2), Παπαμακάριος 10, Ράλεϊ Ρος 10, Τζόουνς 8(2), Μαγκουνής, Φαγέ 12(1), Μελισσαράτος 3, Τέρνερ 17, Μάντζαρης 8(1), Αβραμίδης 5