Μέρες '90

paokkosmos

Η εποχή που ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής είναι μακρινή. Την αναπολούν ωστόσο οι ΠΑΟΚτσήδες εσχάτως βλέποντας την ομάδα τους να είναι μόνη πρώτη και αήττητη στη βαθμολογία λίγο πριν αρχίσει η 4η αγωνιστική...

 

Κι εκεί θέλει να παραμείνει. Ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ως τώρα στο πρωτάθλημα και θέλει να τις κάνει τέσσερις στον αγώνα με τον Απόλλωνα Π. την Κυριακή στην Πυλαία. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, παρότι προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Άνκαρα για το Eurocup. Μια ήττα μάλιστα που συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, που προβλημάτισε τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόνο μία φορά από τον Απόλλωνα στη Θεσσαλονίκη επί ημερών Α1 (από το 1992 και μετά δηλαδή) σε σύνολο 12 αναμετρήσεων. Κι αυτή το 2005. Με σύμμαχο λοιπόν την παράδοση, την εξέδρα, αλλά και το κίνητρο να παραμείνει στην κορυφή, έχει το προβάδισμα.

Ποιος θα κάνει σεφτέ;

Στα Ιλίσια γίνεται ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη για το πρωτάθλημα. Ηλυσιακός και Τρίκαλα φαίνεται πως θα παλέψουν σκληρά για να παραμείνουν στην Α1, επομένως η νίκη δεν θα κρύβει μόνο την ηθική επιβράβευση για το... σεφτέ στη φετινή χρονιά, αλλά θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρακτικό αντίκτυπο. Ο νικητής θα αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ηττημένου.

Εκδρομή στο Ρόδο

Νίκη δεν έχει πετύχει ούτε ο Κολοσσός μέχρι στιγμής και δεν θα πετύχει ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτός αν πιστεύει κανείς πως ό,τι δεν έχει καταφέρει στις 18 αναμετρήσεις που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό στην Α1 μέχρι σήμερα, θα το καταφέρει τώρα που-εδώ που τα λέμε-έχει και χειρότερη ομάδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα είναι μια ευχάριστη εκδρομη στο "σμαραγδένιο" νησί για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να μην έχει στη 12άδα του τον τραυματία Σλούκα.

Με νέα πρόσωπα

Ο αγώνας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Ν.Κηφισιά στη Νέα Σμύρνη θα δώσει την ευκαιρία στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν τους καινούριους παίκτες που πήραν. Ο Σφαιρόπουλος θα βάλει σίγουρα τον Σκορδίλη, μπορεί και τον Κυρίτση, άλλωστε ο τραυματισμός του Μπατή έχει αφήσει κενό στην περιφέρεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαθεοδώρου, που δεν έχει τον Κομποδιέτα και μάλλον και τον Βασίλιεβιτς, γι' αυτό πήρε τον Άγγλο Αντεγκμπόγε, που πιθανόν κι αυτός να κάνει το ντεμπούτο του. Ο Πανιώνιος είναι το φαβορί, αλλά κι η Ν. Κηφισιά έχει δείξει πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος...

Με άλλη φανέλα 

Στη Χαλκίδα το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης του Ικάρου με τον Πανελευσινιακό είναι ο Μουχάμεντ Φαγέ, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Ίκαρο και συνεχίζει και φέτος να αφήνει καλές εντυπώσεις, φορώντας όμως τη φανέλα του Πανελευσινιακού. "Είναι πολύ ωραίο που θα παίξω με την παλιά μου ομάδα αλλά τώρα ανήκω στον Πανελευσινιακό και θα πολεμήσω σκληρά για να κερδίσει η ομάδα μου", λέει ο ίδιος, γνωρίζοντας πάντως πως μόνο η απόδοσή του δεν θα είναι αρκετή για την ομάδα της Ελευσίνας. Θα πρέπει και οι συμπαίκτες του να τον βοηθήσουν, καθότι ο Ίκαρος φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση. Και το κλειστό της Χαλκίδας ότι γεμίζει.

Θεσσαλονίκη vs Ρέθυμνο μέρος 2ο

Στο Ρέθυμνο έχουν έναν επιπλέον λόγο να νικήσουν τον Άρη, εκτός από τους προφανείς. Έχασαν την περασμένη εβδομάδα από τον ΠΑΟΚ και δεν θέλουν να χάσουν ξανά από ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για να τα καταφέρουν πάντως θα πρέπει να παίξουν πολύ καλύτερα, καθώς ο Άρης δεν αστειεύεται. Τα Ελληνόπουλά του είναι σε καλή κατάσταση και το δυνατό και με έμφαση στην άμυνα παιχνίδι τους μπορεί να καταστρέψει το up-tempo παιχνίδι των Κρητικών. Πάντως ο Άρης έχει να νικήσει στο Ρέθυμνο εδώ και έξι χρόνια.

Μετάθεση λόγω... τσίρκου!

Θα πρέπει να περιμένουμε την Τρίτη για να ολοκληρωθεί η 4η αγωνιστική και γι΄αυτό υπεύθυνο είναι το παγκοσμίως φημισμένο τσίρκο Cirque Du Soleil, που αυτές τις μέρες δίνει παραστάσεις στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η τελευταία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής, όμως για να ξεστηθεί το σκηνικό που έχει στηθεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα! Καθότι έχει ξηλωθεί όλο το παρκέ και όλες οι πτυσσόμενες εξέδρες! Γι' αυτό ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΚΑΟΔ την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα...

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/11
Νέα Σμύρνη (16.00-Novasports 1): Πανιώνιος-Ν. Κηφισιά (Σχινάς, Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Κ.)
Ιλίσια (18.00): Ηλυσιακός-Τρίκαλα (Πηλοΐδης, Ψαριανός, Παναγιώτου)
Κάνηθος, Χαλκίδα (18.00): Ικαρος-Πανελευσινιακός (Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Γκούμας)

Κυριακή 3/11
Βενετόκλειο (16.00- Novasports 4): Κολοσσός-Ολυμπιακός (Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης, Θεονάς)
Πυλαία (16.00): ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. (Γκόντας, Κορομηλάς, Τσώνος)
Ρέθυμνο (16.00): Ρέθυμνο-Αρης (Αναστόπουλος Π., Ταναταζής, Ταβουλαρέας)

Τρίτη 5/11
ΟΑΚΑ (16.00-Δ.Τ.): Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ (Μπήτης, Παφίλης, Ντάβαρης).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3αγ.)
1. ΠΑΟΚ 6
2. ΚΑΟΔ 5
3. Αρης 5
4. Πανιώνιος 5
5. Παναθηναϊκός 5
6. Απόλλων Π. 5
7. Ρέθυμνο 5
8. Ολυμπιακός 4
9. Ικαρος 4
10. Ν. Κηφισιά 4
11. Πανελευσινιακός 4
12. Κολοσσός 3
13. Τρίκαλα 3
14. Ηλυσιακός 3.
* Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με -2 βαθμούς.