Μαφιόζος εκτελεστής!

carri

Τα επτά πρώτα λεπτά της τρίτης περίοδου ήταν αρκετά στον Ραμέλ Κάρι για να εκτελέσει εν είδει... Αλ Καπόνε τον Πανιώνιο σφραγίζοντας την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού (84-61) στην πρεμιέρα αυτής της ημιτελικής σειράς στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και με τον Διαμαντίδη να είναι ζεστός προηγήθηκε με 15-6 (5') έχοντας φράξει τη ρακέτα και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα με αποτέλεσμα να βρίσκει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε με ελληνική πεντάδα, βάζοντας τους Αγραβάνη και Καββαδά στις θέσεις των Μίλμπουρν και Μπούκερ, κι αυτό έκανε τον Πανιώνιο πιο συνεπή στην άμυνα, ενώ του έδωσε και κάποιες ευκαιρίες να τρέξει.

Σιγά σιγά ροκάνισε τη διαφορά, μειώνοντας 21-18 στο 11', όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Με τον Μασιούλις να σουτάρει κι αυτός καλά από την περιφέρεια έκανε γρήγορα γρήγορα το σκορ 26-18, ενώ δυόμισι λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους πήρε διαφορά 14 πόντων (38-24). Ο Διαμαντίδης ήταν ο κινητήριος μοχλός των "πρασίνων"-για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά στην απόδοση της ομάδας όποτε έλειπε ο αρχηγός στον πάγκο για να πάρει ανάσες-ενώ σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η συνολικά καλή άμυνα, που ανάγκασε τον Πανιώνιο να υποπέσει σε 13 λάθη στο πρώτο ημίχρονο.

Με το που άρχισε η τρίτη περίοδος ο Ραμέλ Κάρι χρειάστηκε μόλις 1'.20'' για να πετύχει δύο τρίποντα, να δώσει μία ασίστ στον Λάσμε και να ανεβάσει αίφνης τη διαφορά στους 19 πόντους (49-30). Λίγο αργότερα πέτυχε άλλα δύο τρίποντα με αίμα πιο... παγωμένο και από τα χιόνια στην Αλάσκα και χάρη σε αυτά ο Παναθηναϊκός, που έτσι κι αλλιώς ήταν εξαιρετικά εύστοχος από τη γραμμή των 6.75μ., προηγήθηκε στο 27' με 67-41 "καθαρίζοντας" το παιχνίδι. Ο Κάρι αποσύρθηκε για λίγο στον πάγκο μέσα σε αποθέωση και ο Πανιώνιος προσπαθούσε να καταλάβει τι τον είχε βρει.

Οι "κυανέρυθροι" τα βρήκαν σκούρα από την άμυνα του Παναθηναϊκού, που έγινε πιο πιεστική στην τρίτη περίοδο, και πέρα από κάποια σποραδικά τρίποντα από τους Παππά και Γιάνκοβιτς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φίλους του "τριφυλλιού" κατά την παρουσίαση των ομάδων, δεν είχε άλλες λύσεις. Ήταν φυσιολογικό λοιπόν να μείνει πίσω.

Η διαφορά έφτασε και τους 32 πόντους (79-47 στο 34'), καθώς η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία και ο Πανιώνιος μπόρεσε να μειώσει κάπως στο τέλος. Δόθηκε πάντως η δυνατότητα στον Γκουίν να αγωνιστεί και σε μας να λύσουμε την απορία μας. Με την επιστροφή του Τσαρτσαρή και καθώς υπάρχουν επίσης οι Λάσμε, Γκιστ, πολύ δύσκολα θα βρει ρόλο στην ομάδα ο Γκουίν.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3, Κάρι 14, Ματσιούλις 10, Ούκιτς 7, Λάσμε11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 4, Παππάς 14, Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2