Το «τελείωσε» πριν... ξεκινήσει

Χαλάρωσε μία, χαλάρωσε δύο και ήξερε ότι αν... χαλάρωνε και για τρίτη φορά ενδεχομένως να το πλήρωνε ακριβά! Αυτό ακριβώς ήθελε να προλάβει ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό με τον Ρέθυμνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Και τα κατάφερε!

Σε αντίθεση με τα δύο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών που οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με σβηστές τις μηχανές στο παρκέ, το παιχνίδι με τους Κρητικούς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 77-62 και έκανε στο ρελαντί το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο υψηλό, αφού η διαφορά άγγιξε και τους 30 πόντους (71-42) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Έκτοτε επήλθε και η... καθίζηση, με το Ρέθυμνο να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και με ένα σερί 14-0 να «ψαλιδίζει» τη διαφορά και να μειώνει σε 71-56!

Σε αυτό το διάστημα ο Πάουελ έχανε τα... άχαστα, ενώ οι παίκτες του Μπαρτζώκα προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα να υποπέσουν στο εύκολο λάθος. Από αυτό το ματς ο Ολυμπιακός θα κρατήσει την εκπληκτική του άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και ότι άπαντες κυνηγούσαν όλες τις μπάλες τη στιγμή που η διαφορά έφτασε σε... αστρονομικά νούμερα.

Πάντως και στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, έτσι και στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, το Ρέθυμνο μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς του ΣΕΦ και έβαλε προβληματισμούς στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο (18-16), όταν οι Πέτγουεϊ και Κάρτερ είχαν αναλάβει δράση για λογαριασμό των Κρητικών. Μάλιστα μπόρεσαν να πλησιάσουν και σε απόσταση αναπνοής (18-17) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αλλά μέχρι εκεί!

Έκτοτε ο Ολυμπιακός θέλησε να ρίξει τους τίτλους... τέλους στο ματς, χωρίς να μπει σε περιπέτειες. Άλλωστε τα ματς με τον Απόλλωνα αποτέλεσαν το καλύτερο μάθημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι έσπευσαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση της νίκης από το πρώτο ημίχρονο. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο! Τίποτε άλλο. Με ένα επιμέρους 25-6 (!!!) στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 43-22 και έδιωξε τα... φαντάσματα από την πρώτη φάση των πλέι οφ.

Άλλωστε τα ποσοστά των Κρητικών ήταν... αποκαρδιωτικά σε αυτό το διάστημα (7/31 σουτ!!) και ήταν αδύναντον να απειλήσουν τους γηπεδούχους. Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, με τους Αντιτς,Γκετσεβίτσιους να έχουν 3/4 τρίποντα συνολικά, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες μέτρησαν 0/8!!
Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Παρασκευής όπου ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το 2-0 και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-22, 65-37, 77-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 12(4/4διπ.), Λο 4, Αντιτς 6(2), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 6, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 8, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 9(1).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές):  Χορν 13(1), Καλλινικίδης 3, Προύιτ, Αγγελόπουλος 10(1), Τσαρουχάς, Τσόχλας, Ντούβνιακ 3, Κόμματος 8(2), Κάρτερ 11(2), Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 12(2), Σιζόπουλος 2.