Τελευταία εμπόδια

osfp agor

Η τελευταία υποχρέωση που πρέπει να βγάλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πριν από τη μεταξύ τους τελική αναμέτρηση για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, είναι οι ημιτελικοί των πλέι οφ, που αρχίζουν την Τετάρτη. Και το ερώτημα είναι αν και πόσο θα δυσκολευτούν.

Αντίστοιχο σκεπτικό βεβαίως ισχύει και για τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο, που ξέρουν μέχρι πού φτάνουν τα... χέρια τους, δεν τρέφουν αυταπάτες για πρωτάθλημα και τέτοιου είδους μεγαλεία και προετοιμάζονται για τη μεταξύ τους σύγκρουση στον μικρό τελικό, που θα αναδείξει την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος εκτός "αιωνίων".

Ας δούμε τα δύο ζευγάρια με τη σημείωση ότι οι σειρές των ημιτελικών θα κριθούν στις τρεις νίκες. Τα πρώτα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα του έχοντος το πλεονέκτημα έδρας, το τρίτο και το τέταρτο (εφόσον χρειαστεί) στην έδρα του άλλου και αν χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι, θα γίνει ξανά στο γήπεδο του έχοντος το πλεονέκτημα έδρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Το έφερε έτσι η τύχη του Παναθηναϊκού ώστε να αντιμετωπίσει στις δύο πρώτες φάσεις των πλέι οφ τις μοναδικές ομάδες που τον νίκησαν στην κανονική περίοδο και δεν λέγονταν... Ολυμπιακός. Πρώτα τον Ίκαρο και τώρα τον Πανιώνιο. Από τον οποίον έχασε στη Νέα Σμύρνη για πρώτη φορά μετά από 8 ολόκληρα χρόνια και 26 συνεχόμενες νίκες μέσα έξω.

Δεν λέει φυσικά και πολλά κάτι τέτοιο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα πρώτα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει με ένα πειστικό 2-0, το οποίο-παρεμπιπτόντως-έχει ανατραπεί μόλις δύο φορές στην ιστορία των ελληνικών πλέι οφ. Μία από την ΑΕΚ στον τελικό του 2002 απέναντι στον Ολυμπιακό και μία από τον... Πανιώνιο στο μικρό τελικό του 2008! Τότε βέβαια είχε απέναντί του το Μαρούσι και όχι τον Παναθηναϊκό.

Ο οποίος είναι ασφαλώς πιο πλήρης και ποιοτικός και θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα με την πρόκριση για να μην ξοδέψει πολλές δυνάμεις. Η προσθήκη των Κάρι και Γκουίν τον έχει δυναμώσει περισσότερο και ο Πανιώνιος θα πρέπει να παίξει πραγματικά πολύ καλά για να τον δυσκολέψει. Και να πάρει τουλάχιστον μια νίκη στη Νέα Σμύρνη, που θα είναι παράσημο γι' αυτόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Η δεδομένη υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι του Ρεθύμνου δεν επιβεβαιώθηκε πλήρως από την εξέλιξη των δύο παιχνιδιών που έπαιξαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν μεν και στα δύο παιχνίδια, ζορίστηκαν όμως αρκετά και στο Ρέθυμνο, αλλά και στο ΣΕΦ, όπου έχαναν μέχρι τις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναμένει κανείς εκπλήξεις. Άλλωστε τα πλέι οφ είναι άλλο πράγμα σε σχέση με την κανονική περίοδο και η εμπειρία παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Κι ο έμπειρος της υπόθεσης είναι ο Ολυμπιακός, αφού το Ρέθυμνο πρώτη φορά φτάνει μέχρι τα ημιτελικά. Και θα απολαύσει τη συμμετοχή δίχως πάντως να περιμένει και τίποτα ιδιαίτερο από αυτήν.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει οριστικά πίσω του το έπος του Λονδίνου και να τελειώνει με ένα γρήγορο 3-0, ώστε να μη χαλάσει το μυαλό του ενόψει των τελικών. Το Ρέθυμνο από την άλλη θα ήθελε να φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης δυο μέρες παραπάνω στη φιλόξενη Κρήτη, κερδίζοντας ας πούμε το τρίτο παιχνίδι, όμως σε κάθε περίπτωση το βασικό ζητούμενο για τον ΑΓΟΡ είναι να μη χαλάσει τις άριστες εντυπώσεις που δημιούργησε στη διάρκεια της χρονιάς. Παλεύοντας τα παιχνίδια δίχως να παραδοθεί αμαχητί.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 29/5
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (18.15-ΝΕΤ)
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (20.00-ΕΤ1)

Παρασκευή 31/5
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (18.15-ΝΕΤ)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (20.00-ΕΤ1)

Δευτέρα 3/6
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (16.30-ΝΕΤ)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (20.00-ΕΤ1)

Τετάρτη 5/6 (αν χρειαστεί)
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (16.30-ΝΕΤ)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (20.00-ΕΤ1)

Σάββατο 8/6 (αν χρειαστεί)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (18.15-ΝΕΤ)
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (20.00-ΕΤ1)