Καυτά εξάσφαιρα!

guin cury

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε με περίπατο το σκορ στη σειρά με τον Ίκαρο (88-57), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκε δύο σπουδαίες λύσεις εξ Αμερικής με... ζεστό χέρι. Ο Γκουίν έδειξε ότι το... έχει, ο δε Κάρι έβαλε για τρίτο σερί παιχνίδι διψήφιο αριθμό πόντων.

O R.T. Γκουίν μπήκε στον αγώνα περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου και ως το τέλος της είχε πετύχει 7 πόντους με ένα τρίποντο από τα 9 μέτρα! Έχει λίγο περίεργο σουλούπι, όμως έδειξε να προσαρμόζεται γρήγορα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και κυρίως ότι πράγματι έχει καλό σουτ από την περιφέρεια. Τελείωσε τον αγώνα με 2/4 τρίποντα και συνολικά 12 πόντους, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και σε αυτό τον τομέα. Ο αντίπαλος βέβαια δεν ήταν πολύ δυνατός, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής του Αμερικανού ήταν οπωσδήποτε θετικό. Άλλωστε αγωνίστηκε μόλις με δύο προπονήσεις!

Ο Ραμέλ Κάρι από τη δική του πλευρά ήταν και πάλι πολύ ουσιαστικός. Δεν εκβίασε προσπάθειες, στο πρώτο ημίχρονο πέρασε μάλλον απαρατήρητος, όμως στο δεύτερο, απόντος και του Δημήτρη Διαμαντίδη, που δεν υπήρχε λόγος να κουραστεί περισσότερο, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και σημείωσε και πάλι διψήφιο αριθμό πόντων (11). Μοιάζει κι αυτός να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε στη σύνθεσή του τον τραυματία Κώστα Τσαρτσαρή, μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και δεν αντιμετώπισε προβλήματα σε κανένα σημείο του, εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο της πρώτης περίοδου. Τότε που ο Ίκαρος, που κι αυτός έπαιζε χωρίς τον Αλέξη Κυρίτση, χάρη στην άμυνα ζώνης και τα τρίποντα του Μιχάλη Γιαννακίδη, κατάφερε με ένα σερί 13-6 να μετατρέψει το 16-5 σε 22-18.

Ως εκεί όμως. ο Παναθηναϊκός με Σχορτσανίτη και Γκουίν να σκοράρουν αποκατέστησε γρήγορα την τάξη προηγούμενος με 29-18 στο τέλος της περιόδου και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Όπλα του ήταν τα πολύ καλά ποσοστά του στα τρίποντα (τελείωσε τον αγώνα με 14/26) και η εξαιρετική παρουσία των Γκιστ και Λάσμε μέσα στις δύο ρακέτες. Οι δυο τους είχαν συνολικό απολογισμό 27 πόντων και 17 ριμπάουντ δίνοντας πολλές λύσεις όταν δεν έμπαιναν τα σουτ από την περιφέρεια.

Ο Ίκαρος από τη δική του πλευρά προσπάθησε να παίξει ανοικτά και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου κατάφερνε να διατηρεί μια σχετική επαφή με το σκορ, υπό την έννοια ότι κρατούσε τη διαφορά στο επίπεδο των 12-14 πόντων. Μάλιστα στο τέλος του ημιχρόνου με νέο σερί 11-3 έκανε το σκορ 49-36 και όσο έβρισκε κάποιες λύσεις από τους Αλάμπι και Σίμτσακ στην τρίτη περίοδο, καθώς ο Γιαννακίδης στο μεταξύ είχε σιγήσει, κατάφερνε να μένει σχετικά κοντά.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, έχασε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι κι έτσι ο Παναθηναϊκός ξέφυγε. Με σερί 16-5 οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 81-50 στο 37' και ο Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να... αδειάσει τον πάγκο και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα...

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11(1), Ματσιούλις 8(2), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9(3), Γκιστ 17(3), Γκουίν 12(2), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3(1), Σκορδίλης.

Ίκαρος (Καλαφατάκης): Στρναντ 3(1), ΜακΝάιτ, Βρκιτς 7(1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 5(1), Γκίμπσον 8(2), Γιαννακίδης 17(5), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης.