Το πακέτο του Γκουίν

ped guinn

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του Γκουίν λέγοντας πως "έχει το πακέτο στην επίθεση, αλλά πρέπει να ενταχθεί στη φιλοσοφία της ομάδας". Όσο για τον Γιώργο Καλαφατάκη στάθηκε στην κακή επιρροή των διακοπών και των... συγχωνεύσεων.

Μιλώντας για τον Γκουίν ο Αργύρης Πεδουλάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί πως η απόκτησή του υπαγορεύτηκε και από την ανάγκη να υπάρχουν πολλοί παίκτες διαθέσιμοι ώστε να διατηρείται κατά το δυνατό φρέσκια η ομάδα σε αυτό το σερί συνεχόμενων αγώνων που άρχισε κόντρα στον Ίκαρο:

"Στην επίθεση έχει το πακέτο ο Γκουίν. Πρέπει να ενταχθεί στη φιλοσοφία της ομάδας και ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του είναι δυστυχώς λιγοστός. Ήταν έξω ο Τσαρτσαρής, λόγω τραυματισμού. Εμείς τις τελευταίες ημέρες βάλαμε ένταση στις προπονήσεις μας, γιατί έτσι έπρεπε. Είναι οι τελευταίες που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ο χρόνος ήταν μοιρασμένος. Αν σήμερα δεν είχαμε αυτό το παιδί, θα το τράβαγαν οι υπόλοιποι παίκτες. Μιλάμε για 70 και πλέον παιχνίδια στη σεζόν και είναι πολύ επιβαρημένοι κάποιοι παίκτες"

"Οι διακοπές δεν μας έκαναν καλό"

Ο Γιώργος Καλαφατάκης στάθηκε κυρίως στα προβλήματα που προκάλεσαν στην ομάδα του δύο πράγματα. Πρώτα οι συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος: "Είναι πολύ σημαντικό που μπήκαμε στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Δεν μπορούμε να το περάσουμε στο ντούκου. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η ομάδα έμεινε πολύ πίσω από πλευράς ενέργειας και ρυθμού. Οι διακοπές δεν μας έκαναν καλό. Δυστυχώς άλλοι αποφάσισαν για αυτές και μας κόστισε που δεν είχαμε υποχρεώσεις".

Κι έπειτα όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται για το μέλλον της ομάδας του Ικάρου. Για το αν θα συγχωνευθεί δηλαδή με άλλη ή όχι: "Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε περί συγχωνεύσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να παρουσιαστούν βασικοί μας παίκτες πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου. Η παραφιλολογία επηρεάζει και επηρέασε το ρυθμό μας, τον οποίο χάσαμε".

Ο προπονητής του Ικάρου δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά από τη γενικότερη παρουσία τους δεν είχε παράπονο: "Με τον Παναθηναϊκό οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες. Ήταν ένα παιχνίδι που οι παίκτες μου δεν μπόρεσαν να δείξουν το κάτι παραπάνω, μάλλον κόμπλαραν που τους έβλεπε όλη η Ελλάδα. Ήμασταν καλοί στο τρίποντο στο ξεκίνημα, αλλά τους είπα στο ημίχρονο να παίξουμε άμυνα. Όταν οι βασικοί σου παίκτες έχουν αυτή την εικόνα, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Πάντως, δεν μπορώ να καταδικάσω ή να μην συγχαρώ την προσπάθεια των παιδιών τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω στο γήπεδο μας να κλείσουμε τη σεζόν με μία καλή εμφάνιση. Τεχνικά δεν υπάρχει σύγκριση".