Την... ε-Φαγε

Ο Λάζαρος Αγαδάκος πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ φάουλ, Νεμάνια Μίτροβιτς έχασε ένα καθοριστικό τρίποντο στο τέλος και ο Ίκαρος, που είχε σε τρομερή μέρα τον Μουχάμεντ Φαγέ,  εγκαινίασε την επιστροφή του στο κλειστό της Καλλιθέας με δύσκολη και αγχωτική νίκη (76-73) επί της Καβάλας, που πάλεψε, αλλά εξακολουθεί να πνίγεται από το βραχνά του υποβιβασμού...

Οι γηπεδούχοι προβληματίστηκαν όλη την εβδομάδα έχοντας χάσει τον Μπάντιτς που την... κοπάνησε, αλλά τελικά οι ψηλοί τους ήταν που καθάρισαν. Ο εντυπωσιακός Φαγιέ που ήταν ασυγκράτητος ειδικά στην τρίτη περίοδο, όταν και ο Ικαρος πήρε τον έλεγχο του ματς, ενώ και ο Αγαδάκος με τον Βασίλη Σύμτσακ έκαναν τρομερή δουλειά. Προσθέτοντας και τον Ζόραν Βρκιτς που "ξύπνησε" στο δεύτερο ημίχρονο, συμπληρώνεται μια τετράδα που έδωσε στον Ικαρο πλουραλισμό και εν τέλει τη νίκη, αφού η Καβάλα δεν είχε πολλούς παίκτες να πάρουν προσπάθειες στα δύσκολα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με την Καβάλα να παίζει δυνατή άμυνα, να βάζει προβλήματα στους γηπεδούχους, να προηγείται με 16-15 στο δεκάλεπτο και να είναι ισόπαλη με 34-34 στο ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλό των γηπεδούχων και όπως αποδείχθηκε, καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Φαγέ άρχισε να "βομβαρδίζει" και με τρίποντα, ο Ικαρος έκανε ένα επί μέρους 26-19 και είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη, έστω και αν στο τέλος του αγώνα πήγε για... χαρακίρι.

Αν πει κάποιος ότι οι δύο άστοχες βολές του πολύ εύστοχοι από τη γραμμή Γκίμπσον συμβαίνουν, το "μπλοκάρισμα" στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα όταν κανείς δεν έκανε φάουλ, με το σκορ ήδη στο 76-73 στον Μίτροβιτς και του επέτρεψαν να σουτάρει τρίποντο, ήταν λάθος. Οχι μοιραίο τελικά, αφού το σουτ χάθηκε και ο Ικαρος επέστρεψε με νίκη στα... πάτρια, νίκη μάλιστα που ήταν η τρίτη συνεχόμενη και τρίτη σε τέσσερα ματς με τον Γιώργο Καλαφατάκη στον πάγκο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&;lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMzY2

Ντεμπούτο Μακ Νάιτ

Ο Ικαρος παρουσίασε στο παιχνίδι και ένα νέο πρόσωπο, τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, Μράντον ΜακΝάιτ. Είχε κάνει λίγες προπονήσεις με την ομάδα που έψαχνε έναν περιφερειακό αντί του Ντελκ ο οποίος δεν είχε πείσει κι έφυγε, ο Καλαφατάκης έδωσε το "οκ" και ο Μακ Νάιτ υπέγραψε και έκανε το ντεμπούτο του