Δια χειρός Κυρίτση

Αφού κατάφερε να κάνει το παιχνίδι θρίλερ, ο Ικαρος νίκησε με 67-65 στη Γλυφάδα τον άρτι επανακάμψαντα στα σαλόνια της Α1 Απόλλωνα Π. και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξης Κυρίτσης, που κράτησε τον Ίκαρο όρθιο σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων λεπτών, οπότε ο Απόλλωνας έκανε την τελική αντεπίθεσή του για να πάρει το "διπλό".

Ο Ικαρος ξεκίνησε πιο δυνατά και πήρε από την αρχή το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει ιδιαίτερα. Ο Κυρίτσης αποτελούσε την κύρια επιθετική αιχμή, παίρνοντας πάντως σημαντικές βοήθειες και από τον Ουάιατ, ενώ ο Σίμτσακ κυριαρχούσε μέσα στις ρακέτες μαζεύοντας το ένα ριμπάουντ μετά από το άλλο (τελείωσε με 16). Ο Απόλλων από την άλλη προσπαθούσε να διατηρεί την επαφή του με το σκορ κυρίως χάρη στους Γκραντ και Μακ Κόλουμ και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερνε καλά. Στο 13' ο Ίκαρος προηγήθηκε με 26-16, αλλά γρήγορα οι Πατρινοί έκλεισαν την ψαλίδα και το ημίχρονο έληξε με 41-34.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ίκαρος κρατούσε στο προβάδισμα και λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 55-43 δείχνοντας διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Όμως ο Απόλλων δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Τα τρίποντα του Κλάιμπερ και οι λύσεις που έδωσε ο Λιανός του επέτρεψαν να ισοφαρίσει ένα λεπτό πριν από τη λήξη (63-63). Όμως ο Κυρίτσης ήταν και εκεί. Με προσωπικές του ενέργειες ο Ίκαρος προηγήθηκε με 66-63 και διασφάλισε τη νίκη, αφού οι τελευταίες επιθέσεις των Πατρινών δεν ήταν καλές.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 41-34, 55-45, 67-65

Ίκαρος (Πρίφτης): Στρναντ 6(2), Λαρεντζάκης 2, Κυρίτσης 23, Ουάιατ 17, Στέβοβιτς, Φαγέ, Γκίμπσον 10(2), Γιαννακίδης, Αγαδάκος 2, Μίτσιαλος 2, Σίμτσακ 5.

Απόλλων Π. (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 13, Καπερώνης, Γκραντ 13(1), Λιανός 6, Ουόκερ 3(1), Πέτροβιτς 11, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 12(2), Ζαφείρης 2, Τέρνερ 5.