Πρεμιέρα με νίκη στο ρελαντί

Μάτια δεν έβγαλε, αλλά ούτε και ζορίστηκε ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός για να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθειά του στο φετινό πρωτάθλημα. Νίκησε στο Αλεξάνδρειο (71-56) τον φιλότιμο Άρη, που έπαιξε μόνο με Έλληνες παίκτες συν τον Πάσαλιτς, και έκανε συντήρηση δυνάμεων δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Σκορδίλης, ο Ξανθόπουλος και ο Γιαννόπουλος να δείξουν τι αξίζουν.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο εύκολα μπορεί να γίνει λόγος για ντέρμπι. Ο Άρης, έχοντας φρέσκα πόδια ακόμα και τον ενθουσιασμό της πρεμιέρας, έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, που ήταν άστοχος από την περιφέρεια και κατάφερνε να διατηρεί το ισχνό προβάδισμα που πήρε εξ αρχής κυρίως χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ. Με αυτά, τα οποία μάζευε κατά κύριο λόγο ο πολύ καλός Τσαρτσαρής, ανανέωνε τις επιθέσεις του και αποκτούσε δεύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Από την άλλη πλευρά ο Άρης προσπαθούσε κυρίως με διεισδύσεις στη ρακέτα να δημιουργήσει πρόβλημα και εν πολλοίς τα κατάφερνε διατηρώντας την επαφή του με το σκορ.

Το θέαμα πάντως δεν ήταν καλό και αυτό αντικατοπτρίστηκε στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου (27-23). Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, όμως ο Άρης έδειχνε διάθεση να απειλήσει και να διεκδικήσει την έκπληξη.

Τα όνειρα των Κιτρίνων, όμως, έσβησαν με το που άρχισε η τρίτη περίοδος. Ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο στην άμυνα, βρήκε και κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και με ένα γρήγορο 11-2 προηγήθηκε στο 23' με 38-25. Η κούραση άρχισε να βαραίνει τα πόδια των παικτών του Άρη, που δυσκολεύονταν πια να ακολουθήσουν κι έτσι ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά όπως ο Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος κόντρα στην παλιά του ομάδα (με την οποία είχε μέχρι πρότινος και ανοικτούς οικονομικούς λογαριασμούς) είχε πολύ καλή παρουσία και έδειξε ότι αξίζει να παίζει αυτός περισσότερο παρά ο Χίλτον Άρμστρονγκ. Ο Αμερικανός ήταν για μια ακόμα φορά απογοητευτικός και φαίνεται πως αν βρεθεί ένα αξιόπιστο "τεσσάρι", θα δει την πόρτα της εξόδου.

Η αλήθεια είναι πως ο Πεδουλάκης δεν είδε πολλά πράγματα ούτε από τους άλλους δύο Αμερικανούς, Κίτσεν και Πάνκο, αντίθετα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από τον Ξανθόπουλο και τον Γιαννόπουλο, που έκαναν αυτό που έπρεπε όσο χρησιμοποιήθηκαν. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει στο δεύτερο ημίχρονο τους Διαμαντίδη, Σχορτσανίτη και Τσαρτσαρή κι είναι κι αυτό κάτι που τον ικανοποίησε, δεδομένου ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με Καντού και Ολυμπιακό.

Ο Άρης, από τη στιγμή που έχασε την επαφή του με σκορ, προσπάθησε κυρίως με τους Ασημακόπουλο και Πελεκάνο να κάνει κάτι καλό, αλλά ούτε τις λύσεις του Παναθηναϊκού διέθετε ούτε τη φρεσκάδα. Κατά συνέπεια είναι επιτυχία γι' αυτόν και μόνο ότι έκλεισε την ψαλίδα της τελικής διαφοράς στους 15 πόντους, τη στιγμή κατά την οποία είχε υπερβεί και τους 20 (42-66 στο 34').

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71

Άρης (Αλεξανδρής): Πάσαλιτς 6(1), Πελεκάνος 10(2), Βεζένκοβ, Μποχωρίδης 4, Ασημακόπουλος 12(1), Καραποστόλου 7(1), Χαρίσης 2, Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Δήμας 2, Τσακαλέρης 5(1).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο 3(1), Ματσιούλις 4, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 10(1), Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 11(3), Κίτσεν 2, Ξανθοπουλος 5(1), Γιαννόπουλος 8(2), Σκορδίλης 8.