Σεφτέ με Λιακόπουλο

Μία εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία ο Πανελευσινιακός πέτυχε και την παρθενική του νίκη. Δίχως να συναντήσει σοβαρά εμπόδια και με κορυφαίο τον Λιακόπουλο νίκησε στο κλειστό του Περιστερίου την Καβάλα με 87-74 και βάζει πλώρη για τον επόμενο μεγάλο στόχο του, που είναι η παραμονή και η σταθεροποίηση στην Α1.

Εκείνη πάντως που ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι ήταν η Καβάλα, ερχόμενη ίσως με φόρα από τη νίκη που είχε πετύχει μεσοβδόμαδα επί της βουλγαρικής Ρίσλι για τη Βαλκανική Λίγκα. Με τον Κόλεμαν και τον Φίαρς να πρωταγωνιστούν προηγήθηκε με 13-5, ωστόσο γρήγορα ο Πανελευσινιακός βρήκε τα πατήματά του και αντέδρασε.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόδοση του Λιακόπουλου, που ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας ο πολυτιμότερος παίκτης του. Όχι μόνο σκόραρε, αλλά δημιουργούσε καταστάσεις και για τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα ο Πανελευσινιακός να φέρει σχεδόν στα ίσια το παιχνίδι με το τέλος της πρώτης περιόδου και στη συνέχεια να πάρει και το προβάδισμα (37-33 στο 17'), αν και η Καβάλα δεν τα παρατούσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραΐβιο και ο Παπανικολάου έδωσαν σημαντική βοήθεια στον Λιακόπουλο, οι ψηλοί έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (14) δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στους συμπαίκτες τους και κάπως έτσι ο Πανελευσινιακός έλυσε το γόρδιο δεσμό. Στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 72-59 και ουσιαστικά "καθάρισε", αφού η Καβάλα δεν είχε τη δύναμη να αντιδράσει περαιτέρω.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 44-43, 72-59, 87-74.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπανικολόπουλος 9(1), Ραϊβιο 15(1), Μαγκουνής 7(1), Λιακόπουλος 18(1), Δεληγιάννης 12, Καμπ 2, Τσιάκος 7, Χαγκς, Αβραμίδης.

Καβάλα (Χουγκάζ): Πάνος, Νάναλι 6, Καλαμπάκας 1, Μανωλόπουλος 10, Στυλιανού 3(1), Στεφανίδης 2, Φίαρς 9, Μίτροβιτς 16(3), Κρέβσκι 10, Κόλεμαν 17(1).