Μήνυμα στη Ρεάλ με ρεκόρ!

γουορικ κηφισια

Ένας αφιονισμένος Ολυμπιακός ξέσπασε πάνω στην Κηφισιά, αφήνοντάς την άποντη για μια ολόκληρη περίοδο, την τρίτη, και εν τέλει νικώντας την με το θριαμβευτικό. Έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα στη Ρεάλ...

Ο Ολυμπιακός είχε κέφια από την αρχή, ωστόσο εμφάνισε κάποια κενά στην άμυνά του κι αυτό δεν του επέτρεψε να πάρει μεγάλη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο. Πήρε κεφάλι στο σκορ νωρίς και καθώς ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, όμως η Κηφισιά έβρισκε τρόπο να απαντά και να διατηρεί την επαφή της με βασική επιθετική αιχμή τον Χογκ, αλλά βρίσκοντας λύσεις και από παίκτες όπως ο Χρυσικόπουλος, που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε με συνέπεια στο επιθετικο ριμπάουντ και ανανένωνε τις επιθέσεις του, ενώ ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, απ' όπου ειδικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε θραύση (4/6τρ.). Μεγάλη ήταν η βοήθεια που έδωσε και ο Στρόμπερι από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα, έτσι οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν άνετα το προβάδισμα, δίχως όμως και να μπορούν να ξεφύγουν.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, αγρίεψαν και έκαναν ένα ρεκόρ μοναδικό όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα παγκόσμια χρονικά. Στα δέκα λεπτά που αυτή διήρκεσε δεν επέτρεψαν στην Κηφισιά να σκοράρει ούτε ένα πόντο! Το δεκάλεπτο έληξε με 21-0, καθώς ο Σπανούλης έδωσε το έναυσμα στην επίθεση και ακολούθησαν οι υπόλοιποι, και οι λίγοι φίλοι των "ερυθρολεύκων" που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας τους ενθουσιασμένοι.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό αμυντικό ρεκόρ, το σκορ έγινε 71-38 και όλα τελείωσαν. Η Κηφισιά προσπάθησε να παίξει για την αξιοπρέπειά της στην τελευταία περίοδο, όμως ο Ολυμπιακός δεν χάριζε κάστανα. Εμεινε σοβαρός ως το τέλος, πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους του και εν τέλει νίκησε με 97-59, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος να νικήσει και τη Ρεάλ στον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής για την Ευρωλίγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 13(2), Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 7(1), Μάντζαρης 8(1), Παπανικολάου 8(1), Όντομ-Τζόνσον 4, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 20(4), Στρόμπερι 12(1), Τσαϊρέλης, Ουόρικ 6, Χάκετ 12(2).

ΚΗΦΙΣΙΑ: Χατζηνικόλας 3(1), Πόποβιτς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 9(1), Χογκ 15, Μάρσαλ 3(1), Στίγκερς 8(1), Γκίκας, Χρυσικόπουλος 5(1), Ελ Αμίν 2, Σμιθ 10.