Οι τρεις προτεραιότητες του Άρη

alexandreio
 
Η υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 στοιχειοθετεί μια δικαστική νίκη των «κίτρινων», συνάμα όμως… κόβει την κορδέλα, καθώς ο Άρης μπαίνει σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή, έχοντας την υποχρέωση να πληρώσει τους πιστωτές. Τούτη τη στιγμή, τρία ζητήματα κυριαρχούν στην ατζέντα της ομάδας μπάσκετ.
 
Δεδομένου του ότι, οι διαδικασίες υπαγωγής της εταιρίας στον συγκεκριμένο πτωχευτικό κώδικα δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τέλη Νοεμβρίου, αυτό σημαίνει ότι η περίοδος ουσιαστικών πληρωμών θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο χρόνο. Επί του παρόντος, η ΚΑΕ έχει προθεσμία 2+1 μηνών για να υποβάλλει νέο business plan στο οποίο απαιτείται να συγκεντρώσει συμφωνίες με (τουλάχιστον) το 60,01% των πιστωτών. Ασφαλώς και στις προθέσεις των ανθρώπων της ΚΑΕ είναι να παρουσιαστούν συμφωνίες με όλους τους πιστωτές. 
 
1.Πλάνο Τετραετίας-Ιδιοκτησιακό-Ξεκάθαρες σχέσεις
Σαφέστατα πάντως, τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και πλέον ο Άρης είναι υποχρεωμένος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Οσο καινοτόμο κι αν φαίνεται, κρίνοντας από την ελληνική νοοτροπία, οι Θεσσαλονικείς είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν πλάνο 4ετίας. Για να αποδειχθούν συνεπείς στον λόγο τους, αλλά και να πετύχουν την εξυγίανση, έπειτα από μια καταστροφική πενταετία (2007-12), αλλά και τη φετινή μεταβατική περίοδο. Προς αυτή τη κατεύθυνση απαιτείται η κυριαρχία των ξεκάθαρων σχέσεων. Έτσι, προβλέπεται στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων όσοι έχουν ρόλο σε αυτό που λέγεται «ΚΑΕ Άρης». Δηλαδή, των μελών της διοίκησης, των αντιστοίχων του ARIS GOLDEN CLUB, των μετόχων, αλλά και όσων εξωδιοικητικών παραγόντων συμμετέχουν στο εγχείρημα της εξυγίανσης της εταιρίας. Για να πορευτεί η εταιρία με ασφάλεια, πρέπει να γνωρίζει πόσα (χρήματα δηλαδή) μπορεί να υπολογίζει πέρα από τα προβλεπόμενα έσοδα (TV, ΟΠΑΠ, έσοδα από το εμπορικό, διαρκείας κλπ.). Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τις εξελίξεις που αναμένονται σε ιδιοκτησιακό επίπεδο. Αρκετό καιρό τώρα, διοίκηση και μέτοχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με βασικό αντικείμενο, την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της «Γένεσις», κατ’ επέκταση και της ΚΑΕ. Επιδιώκουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση που θα οδηγεί μεν στην απεμπλοκή των μετόχων, αλλά και στη νομική διασφάλιση των προσώπων που θα αποκτήσουν τις μετοχές.
 
2.Παραμονή Αγγέλου
Η διοίκηση της ΚΑΕ εξέφρασε με κάθε τρόπο την επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο 51χρονος προπονητής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τη Τετάρτη, προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ουσιαστικές επαφές με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη. Ο όρος που έθεσε – αποπληρωμή όλων! – τακτοποιήθηκε κατά περίπου 80% και αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται. Επικράτησε η φημολογία μιας νέας συνύπαρξής του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε έναν… ευρωπαϊκό πάγκο, πληροφορίες του Basketnews αναφέρουν ότι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Αν ο Αγγέλου παραμείνει στον πάγκο του Άρη, αυτομάτως θα τρέξει το αγωνιστικό project που έχει εκπονήσει. Ωστόσο, θέλει να ξέρει και ο ίδιος, αν η ομάδα θα έχει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές. Ο Αγγέλου είχε καταθέσει δύο πλάνα στη διοίκηση.
 
3.Δυνατότητα μεταγραφών
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Άρη… «δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και ούτε θα βρεθούμε σε καθεστώς ομηρίας», στην πραγματικότητα όμως – δεδομένου του ότι η ΚΑΕ υπάχθηκε στο άρθρο 99 – θα γίνουν νέες προσπάθειες ώστε να μπει τέλος στην τιμωρία της ΦΙΜΠΑ. Η απόκτηση του δικαιώματος μεταγραφών είναι επιβεβλημένη. Προβλέπεται να πραγματοποιηθεί άμεσα μια συνάντηση με τον νομικό Νίκο Πετράτο ο οποίος εκπροσωπεί τουλάχιστον εννιά καλαθοσφαιριστές-πιστωτές της ΚΑΕ. Είναι αλήθεια ότι στον Άρη θεωρούν πως θα επικρατήσει το πνεύμα συνεργασίας, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι ίσχυσε, πέρυσι το καλοκαίρι. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το ζήτημα άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, θα καθορίσει και τις κινήσεις για το αγωνιστικό τμήμα.