Άρης για Γκίκα

gkikas

Προσπάθησε η ΑΕΚ να κάνει μια κρούση στον Νίκο Γκίκα  του Φιλαθλητικού, αλλά διαπίστωσε πως ενδιαφέρεται γι' αυτόν ο Άρης. Ο οποίος έχει σαφές προβάδισμα όχι μόνο επειδή παίζει στην Α1, αλλά και λόγω Βαγγέλη Αγγέλου.

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούμπο να τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όμως μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία που έκανε στο πρωτάθλημα της Α2 ο Φιλαθλητικός, ο οποίος έχασε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι-θρίλερ με την Κηφισιά, είχε ο Νίκος Γκίκας. Ο 22χρονος γκαρντ που τελείωσε τη σεζόν με μέσους όρους 13,7 πόντων και 5,5 ασίστ και έλαμψε με την παρουσία του.

Τόσο ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, άλλωστε ο συνδυασμός ηλικίας και ταλέντου τον καθιστά πολύ καλή περίπτωση. Η ΑΕΚ, η οποία επανήλθε φέτος στην Α2 και υπό τη νέα υγιή διοίκηση των Κοτσάτου-Αλεξίου φιλοδοξεί του χρόνου τέτοιον καιρό να ετοιμάζει την ομάδα που θα επιστρέψει πανηγυρικά στην Α1, έκανε μία κρούση στον παίκτη εκτιμώντας πως θα βοηθούσε πάρα πολύ στη δημιουργία ενός δυνατού ρόστερ με προοπτική. Διαπίστωσε ωστόσο πως ενδιαφέρεται και ο Άρης, ο οποίος έχει το προβάδισμα για δύο λόγους:

α) Αγωνίζεται στην Α1 και όχι στην Α2 κι αυτό είναι μεγάλο δέλεαρ για τον Γκίκα, που είναι λογικό να θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καιρέρα του και να αναζητήσει την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε και ο Άρης είναι μια ομάδα με σπουδαία ιστορία και δυναμική, όπως η ΑΕΚ.

β) Ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Έλληνας προπονητής, που είναι γνωστό ότι εκτιμά ιδιαιτέρως και δουλεύει πολύ με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες (ο Βεζένκοφ π.χ. πίνει νερό στο όνομά του...), έχει ταυτόχρονα και τον ίδιο ατζέντη με τον Γκίκα. Γεγονός που διευκολύνει τη μεταγραφή. Αρκεί φυσικά να μείνει ο Αγγέλου στον Άρη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αλλά ακόμα κι αν δεν μείνει, θεωρείται βέβαιο ότι ο Άρης θα επιμείνει στην απόκτηση του Γκίκα, καθώς, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, το απαγορευτικό από τη FIBA για την πραγματοποίηση διεθνών μεταγραφών δύσκολα θα αρθεί, επομένως η ομάδα θα πρέπει να βασιστεί ξανά σε καλούς Έλληνες παίκτες και ο Γκίκας είναι ένας από αυτούς.

Με ανάλογο σκεπτικό ο γκαρντ του Φιλαθλητικού λέγεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο και του Πανιωνίου, ο οποίος όμως δεν έχει εκδηλώσει ακόμα ενδιαφέρον...