Μετά τον Σιζέφσκι ποιος;

Σε αναζήτηση προπονητή για την Εθνική ΗΠΑ βρίσκεται ο Τζέρι Κολάντζελο, μετά την οριστική απόφαση του Μάικ Σιζέφσκι να αποχωρήσει.

Ο τεχνικός του κολεγίου του Ντιουκ έμεινε για επτά ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον κόσμο και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα γνώρισε μία μόλις ήττα. Αυτή από την Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία.

Οι παίκτες του και ο ίδιος αναδείχθηκαν δύο φορές χρυσοί Ολυμπιονίκες σε Πεκίνο και Λονδίνο, ενώ κατέκτησαν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 που διεξήχθη στα γήπεδα της Τουρκίας.

Με δηλώσεις του ο πολύπειρος κόουτς υπογράμμισε: «Ειλικρινά είναι κάτι που αγάπησα πάρα πολύ. Ήταν τεράστια τιμή για μένα να δουλέψω με τον Τζέρι Κολάντζελο και όλους αυτούς τους παίκτες. Πλέον όμως δεν θα συνεχίσω άλλο, όμως πρέπει να συνεχιστεί το χτίσιμο που ξεκινήσαμε».

Όσον αφορά τον διάδοχο προς το παρόν δεν μοιάζει να υπάρχει κάποιο φαβορί, καθώς υπό άλλες συνθήκες ίσως είχε προβάδισμα ο Μάικ Ντ’ Αντόνι κάτι που δεν ισχύει τώρα που έχει αναλάβει τα ηνία των Λος Άντζελες Λέικερς.