Πειραγμένα μυαλά...

Έχει καταντήσει πλέον αηδία αυτή η οπαδική τύφλωση μετά από κάθε κλήρωση. Πόσο πειραγμένα μυαλά μπορεί να είναι που για ό, τι κι αν συμβεί πάντα υπάρχει σκοπιμότητα.

Έξι χρόνια στον τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός… φτιαγμένη η κλήρωση. Ήταν ...ζεστά τα μπαλάκια.

Τώρα στον ημιτελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός… φτιαγμένη η κλήρωση. Ήταν...παγωμένα τα μπαλάκια για να τύχει η έδρα του Παναθηναϊκού.
Αν συνέβαινε το αντίθετο, θα φώναζαν οι άλλοι.

Όταν ήταν διπλοί οι ημιτελικοί και οι «αιώνιοι» έριχναν 30αρες και 40αρες, επικρατούσε η άποψη να καταργηθούν γιατί κουράζονται επιπλέον οι «μεγάλοι» χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Τώρα, αναρωτιούνται γιατί δεν γίνονται διπλοί αγώνες ώστε να παίξουν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.
Παίζει κανένα ρόλο αν θα συναντηθούν στον ημιτελικό ή στο τελικό; Κάποια στιγμή δεν θα παίξουν μεταξύ τους; Αυτή τη φορά θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο ημιτελικός.

Και στο κάτω – κάτω, ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο παίζουν μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ας κρατάμε και λίγο τα προσχήματα. Γιατί στις εγχώριες διοργανώσεις δεν παίζουν μόνο οι «αιώνιοι» και οι προκηρύξεις δεν φτιάχνονται κατά το δοκούν.
Εδώ, μετά την κλήρωση του ΕΣΑΚΕ ακούστηκε το εξωφρενικό «έπρεπε να υπάρχει κλειδάριθμος ώστε να μη συναντηθούν στην πρεμιέρα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμοι». Αν είναι δυνατόν.  Με την ίδια λογική γιατί να μη ζητήσει κλειδάριθμο και κάποια μικρομεσαία ομάδα ώστε να μην συναντήσει αντίπαλο της ίδιας δυναμικότητας, επειδή δεν θα είναι ακόμη έτοιμη.  

Αυτά όλα είναι αστειότητες και κρίμα που τα συντηρούν και οι οπαδικές εφημερίδες. Αλλοίμονο αν έπρεπε η σειρά των αγώνων να είναι ανάλογα με τις επιθυμίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι πάνω από τους δύο «μεγάλους» και το να υπάρχει πάντα καχυποψία όταν τα συμφέροντά τους δεν ικανοποιούνται, καταντάει κουραστικό.  Αντί να ανυπομονούμε να δούμε αναμετρήσεις των δύο κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, γίνεται κυρίαρχο θέμα το αποτέλεσμα της κληρωτίδας,  η κλήρωση των διαιτητών και τα αστυνομικά μέτρα. Νισάφι πια.