Η "τάπα" του Σοφοκλή

Η λιτή και αποστομωτική απάντηση που έδωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης «Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες  της Ελλάδα», θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η λεζάντα της παραπάνω  φωτογραφίας και φτάνει για να βάλει στη θέση του κάθε έναν τυχάρπαστο που προσπαθεί να …διαφημιστεί με αναφορά και μόνο στο όνομα του Έλληνα διεθνή σέντερ.

Και πολύ καλά έκανε ο «Σόφο». Σιγά, μην καθόταν να ασχοληθεί ένας που έχει τιμήσει τα εθνικά χρώματα και του αναγνωρίζεται η προσφορά, με τις ανοησίες κάποιου τυχαίου. Αυτό έλειπε, να πέσει στην παγίδα. Ούτε καν αξίζει ν’ ασχολείται. Πλήρης απάξίωση...

Για την ιστορία, η φωτογραφία - απάντηση- είναι πριν από δέκα χρόνια. Καλοκαίρι του 2002, όταν ο Σοφοκλής σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, που έγινε στη Γερμανία. Στο στιγμιότυπο είναι μαζί με τον Μάκη Θέο, Κώστα Βασιλειάδη, Στρατο Περπέρογλου, συμπαίκτες του στην ομάδα εκείνη, που ένα χρόνο αργότερα κέρδισε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στη Θεσσαλονίκη.