Η Σαραγόσα ήταν πιο έξυπνη από τους "αιώνιους"

Άμεσα κερδισμένη τελικά από την υπόθεση Αντετοκούνμπο, αποδείχτηκε ότι ήταν η Σαραγόσα. Έκανε το την κίνηση ματ και το deal με το ΝΒΑ της απέφερε ποσό πέντε φορές πάνω από απ΄ αυτό που είχε προσφέρει στον Γιάννη. Επένδυσε και κέρδισε. Χωρίς μάλιστα να γνωρίσει από κοντά τον 18χρονο παίκτη. Οι άλλοι που τον είχαν μέσα στα πόδια τους, σφύριζαν αδιάφορα. Και τώρα αναλογίζονται την μέγιστη γκάφα τους. Την ώρα που φέρνουν και χρυσοπληρώνουν το κάθε «παλτό» από την Ευρώπη, θεωρούσαν ανάξιο λόγου ν’ ασχοληθούν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.  Ακριβοί  στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι…

 Όμως το «τσίρκο» όπως είχε αποκαλέσει κάποτε το ΝΒΑ ο κ. Βασιλακόπουλος, βασίζεται σε οργάνωση, προγραμματισμό και πάνω απ΄ όλα διορατικότητα. Όλοι αυτοί οι «σκάουτερς» που ταξίδευσαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν αγώνες του «μικρού» με τον Φιλαθλητικό στην Α2, κάτι παραπάνω διέβλεπαν και κάτι παραπάνω ξέρουν που θέλουν να επενδύσουν σ’  αυτό το ακατέργαστο διαμάντι. Και για τρία χρόνια δεν θέλουν να ακουμπήσει κανείς πάνω του και να τον «κτίσουν» όπως αυτοί τον φαντάζονται. Συστηματικά θ’ ασχοληθούν μαζί του, για να καταλήξουν γύρω από τη θέση που του ταιριάζει περισσότερο. Η προοπτική για «άσος» με τέτοιο ύψος είναι μία πρόκληση που εξιτάρει και οι Αμερικάνοι εκτός από την τεχνογνωσία, έχουν και την υπομονή.  Αυτή που τόσο λείπει από τις δικές μας ομάδες, οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για το άμεσο αποτέλεσμα και τις εύκολες λύσεις.

Απ΄ όλη αυτή την ιστορία ο μόνος που δεν βγήκε χαμένος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Κερδισμένος στο έπακρο, αυτός και η οικογένειά του. Όπως κερδισμένη είναι και η Σαραγόσα. Οι "αιώνιοι" που δεν προνόησαν να τον αποκτήσουν και να επωφεληθούν μελλοντικά, πήραν ΄'ενα καλό μάθημα για την απάθειά τους, τωρα που ο "μικρός" έτυχε της μέγιστης αναγνώρισης.