Ο Αργύρης "εξέθεσε" τους ...εκλεκτούς της ΕΟΚ

Αυτούς που ορέγεται και προορίζει η ΕΟΚ (για ν’ ακριβολογούμε ο πρόεδρός της),  ν’ αναλάβουν τις τύχες της Εθνικής ομάδας, φρόντισε να «εκθέσει»   ο Αργύρης Πεδουλάκης. Πρώτα, τον Ιταλό Αντρέα Τρινκιέρι της Καντού και χθες (Παρασκευή) τον Ισπανό Χουάν Πλάθα της Ζαλγκίρις. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε την ελληνική απάντηση στην Ελληνική Ομοσπονδία για την περιφρόνησή της προς τους Έλληνες προπονητές και την επιμονή της  (εν καιρώ κρίσης μάλιστα) να επενδύσει σε ξένους.

Παρεμπιπτόντως, οι δύο από τις τρεις μέχρι τώρα ήττες της Ζαλγκίρις στην ευρωλίγκα, έχουν σφραγίδα Μπαρτζώκα-Πεδουλάκη. Όχι, τίποτα άλλο, απλώς αναρωτιόμαστε: Τι παραπάνω έχουν δηλαδή οι Τρινκέρι, Πλάθα, που ξαφνικά τους αγαπήσαμε τόσο πολύ και τους παρακαλάμε να αναλάβουν την Εθνική ομάδα; Αλήθεια, ποιες είναι οι περγαμηνές τους και τι, τέλος πάντων, έχουν πετύχει;

Ο Τρινκέρι με πόσα μεγάλα ονόματα παικτών έχει δουλέψει;  Ο Μπαζίλε στα 37 του, είναι ό, τι καλύτερο έπεσε στα χέρια του…

 Όταν μάλιστα και οι 14 ομάδες της Α1 εμπιστεύονται για πρώτη φορά Έλληνες προπονητές, είναι οξύμωρο ο «καθρέφτης» του ελληνικού μπάσκετ να θέλει ξένο περιτύλιγμα.

Η Εθνική ομάδα άλλωστε δεν είναι ούτε για πειραματισμούς, ούτε για μικροπολιτικές.

Ας επιστρέψουμε στην επιτυχία του Παναθηναϊκού, που παίρνει διαστάσεις, γιατί για πρώτη φορά δεν στηρίχτηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Τρόμαζε κανείς στην ιδέα μέχρι τώρα να παίξει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον αρχηγό του. Κι όμως τα κατάφερε. Με τον ηγέτη τους οι «πράσινοι», αλλά και με τον Σχορτσανίτη στη σύνθεσή τους, δεν θα επέτρεπαν να φτάσει ο αγώνας να κριθεί στο σουτ. Γιατί στο τέλος το κομμάτι της οργάνωσης δεν θα βρισκόταν στα χέρια του Μπανκς, αλλά του Διαμαντίδη. Ο Αμερικάνος θα χαρακτηριζόταν μοιραίος παίκτης, αν το λάθος του που έδωσε την τελευταία επίθεση στους Λιθουανούς, στοίχιζε τη νίκη. Και ανακουφίστηκε που το σουτ του Λαβρίνοβιτς δεν βρήκε το στόχο του.