"Ποιος θα πάει... Κομπάρε;"

 
Η επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έβαλε μεν τη Φενερμπαχτσέ στον μπασκετικό χάρτη της Ευρωλίγκα, δεν ήταν αρκετή ωστόσο για να την οδηγήσει στην υλοποίηση του ισχυρού σχεδίου των ιδιοκτητών της ομάδας. Μετά και τη φετινή παταγώδη αποτυχία, οι Τούρκοι έχουν βάλει στόχο να διπλασιάσουν την επένδυση και να ξεκινήσουν είτε με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είτε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.
 
Οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες σχετικά με τον επόμενο προπονητή της τουρκικής ομάδας. Κάποιες (ξένες) ιστοσελίδες σημειώνουν ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, άλλες τονίζουν ότι στη Φενέρ περιμένουν την απάντηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, έπειτα από τη συνάντηση που είχε μαζί του ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίμ Γιλντιρίμ στη Κωνσταντινούπολη. Φαίνεται πάντως ότι ένας από τους… Κουμπάρους θα αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σαφέστατα, θα συζητήσουν επί του θέματος οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς. Το βέβαιο είναι ότι οι Τούρκοι θέλουν έναν πρωταθλητή Ευρώπης, αφού το πείραμα αντιγραφής μοντέλου άλλης ομάδας (σ. σ. Σιένα) δεν πέτυχε. Το εγχείρημα με τον Σιμόνε Πανιτζιάνι κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αγωνιστικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
 
Ανεξαρτήτως του θέματος προπονητή, σύμφωνα με το turkbasket, η Φενέρ θα έχει του χρόνου τον Τόρκογλου. Ο άσος του ΝΒΑ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους διοικούντες και θα επιστρέψει στη πατρίδα του. Ο κύκλος του στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους Ορλάντο Μάτζικ, μάλλον έχει κλείσει. Η ίδια ιστοσελίδα θεωρεί δεδομένη και την συνεργασία με τον Τζόι Ντόρσει.