Γενέθλια για Ιωνικό και Γιαννάκη

Στη σειρά των επετειακών αναδρομών, το «basketnews.gr” ανασύρει από το αρχείο του, την 15η Νοεμβρίου 1975. Ημέρα σημαδιακή για τον Ιωνικό Νικαίας, αλλά και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Είναι ο πρώτος αγώνας της ομάδας στην Α΄ Εθνική και μαζί και το «ντεμπούτο» του παίκτη που έγινε σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ. Σε ηλικία 16 ετών, ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στην μεγάλη κατηγορία, με προπονητή τον Κώστα Αναστασάτο και σαν σήμερα άρχισε η τεράστια καριέρα του.
 Ήταν ο «Βενιαμίν» της ομάδας και ο Ιωνικός και στον πρώτο αγώνα του Ιωνικού στη Νίκαια με αντίπαλο τον Πανελλήνιο (75-67) πέτυχε 23 πόντους. Συμπαίκτες του σε εκείνη τη συνάντηση, πριν από 39 χρόνια, ήταν ο Στάθης Σαρανταέννας 16, ο Θόδωρος Μπολάτογλου 2, ο Αντώνης Κοσσένας 12, ο Τάσος Μπεζαντάκος 2, ο Σπύρος Μπενετάτος 4 και ο αείμνηστος Νίκος Πανταζής 12.  
Ο Βασίλης Γκούμας, ο Σαράντης Παπαχριστόπουλος, ο Ανδρέας Χαϊκάλης, ο Τάκης Μανώλας, ο Τζιμ Κάλλας, ο αείμνηστος Ηλίας Βλαβάκης, ο Κώστας Ευθυμίου και ο Παντελής Κολίγρης, ήταν οι πρώτοι αντίπαλοι του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και των υπολοίπων παικτών του Ιωνικού στην Α΄ Εθνική. 

 Με προπονητή τον Χρήστο Ιορδανίδη ανέβηκε ο Ιωνικός στην Α΄ Εθνική, αλλά δεν μπορούσε να παραμείνει στο τιμόνι του, αφού αγωνιζόταν κι αυτός στην «μεγάλη» κατηγορία με τον Παναθηναϊκό. Αριστερά στην πρώτη φωτό, είναι ένας μπασκετάνθρωπος της Νίκαιας, ο έφορος Σταύρος Συμεωνίδης και στη συνέχεια οι Γιάννης Γουργιώτης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Στάθης Σαρανταέννας, Αντώνης Κοσσένας, Θόδωρος Μπολάτογλου, Κώστας Πετρίδης, Χρήστος Ιορδανίδης. Κάτω: Σπύρος Μπενετάτος, Νίκος Πανταζής, Γιώργος Κυριακόγιαννης, Τάσος Μπεζαντάκος.

 Η φανέλα με το «6» βρίσκεται σε περίοπτη θέση στα γραφεία του Ιωνικού Νικαίας.