Ιστορικός... Φάρος

faros huge

Ο Φάρος Κερατσινίου νίκησε 69-65 τον ΠΑΟΚ κι έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό Κυπέλλου όπου θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες έφτιαξαν την ομάδα με δύο στόχους. Τον πρώτο και βασικό να πάρουν την άνοδο για την Basket League -που θα επιτευχθεί εύκολα- και δεύτερο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πριν τον ημιτελικό, ο ΠΑΟΚ φάνταζε και ήταν το φαβορί καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Ωστόσο τα πάντα κρίνονται στο παρκέ κι εκεί αυτοί που βγήκαν νικητές ήταν οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη.

Παίζοντας με πλάνο, ψυχή και μυαλό ο Φάρος έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του, αλλά έγραψε και συνολικά ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που ομάδα από την Α2 έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από το ξεκίνημα του ημιτελικού οι γηπεδούχοι έδειξαν πόσο διαβασμένοι ήταν και πόσο πίστευαν στον εαυτό τους. Με μπροστάρη τον Παπαμακάριο ο Φάρος προηγήθηκε 18-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κατόρθωσαν να προηγηθούν για μόλις δεύτερη φορά στον αγώνα (24-23) με τον Τσόχλα, καθώς είχε προηγηθεί το αρχικό 2-0 με τον Σχορτσανίτη.

Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν... ιερό πάθος και διατήρησαν το προβάδισμα στο ημίχρονο με 32-31 κι όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο.

Στην τρίτη περίοδο ο Φάρος βρήκε πολλές επιθετικές λύσεις και κατόρθωσε να χτίσει διαφορά έξι πόντων σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ο Βασιλειάδης πήρε το... όπλο του και μείωσε σε 51-48 πριν ο ΠΑΟΚ πάρει το τελευταίο του προβάδισμα στο παιχνίδι με 57-56 χάρη σε επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του «Σόφο».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τα χέρια του Μάριου Μπατή, ενώ στη συνέχεια ο Μανώλης Παπαμακάριος ήταν απόλυτα ψύχραιμος, όπως και ο Κομποδιέτας από την γραμμή των ελευθέρων βολών, για να πανηγυρίσει ο Φάρος μία ιστορική πρόκριση.

Κορυφαίος των θριαμβευτών ο Παπαμακάριος με 21 πόντους, ενώ δέκα με κρίσιμα καλάθια πρόσθεσε ο Μπατής. Από την άλλη, ο Σχορτσανίτης έμοιαζε να παλεύει σε πολλές στιγμές μόνος του σταματώντας στους 18 πόντους, ενώ τραγική ήταν η εμφάνιση του Χάτσερ με δύο πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65

Φάρος Κερατσινίου (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Παπαμακάριος 21 (4), Καράμπουλας 9 (1), Μπατής 10 (3), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας 6, Σκορδίλης 10, Κατούφας 2

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10 (1), Κακαρούδης , Τσόχλας 3 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2