Ο ένας 9, ο άλλος 19!

 

arispanionios1

 Για τον Αρη, πέρασαν 9 χρόνια. Για τον Πανιώνιο... 19. Τόσα έχουν οι δύο σημερινοί "μονομάχοι" του Αλεξάνδρειου να προκριθούν σε τελικό κυπέλλου, υπολογίζοντας ότι ο τελικός θα γίνει το 2014, και η πρόκληση γίνεται εύκολα αντιληπτή.

 Το πολύ ιδιαίτερο στοιχείο αφορά στον Βαγγέλη Αγγέλου και όχι για την επικείμενη αποχώρησή του από τον Αρη, μετά το ματς, προκειμένου να αναλάβει την Εφές. Ακόμα πιο ξεχωριστό ήταν ότι ο νυν κόουτς του Αρη ήταν παίκτης του Πανιώνιου την τελευταία φορά που οι Κυανέρυθροι συμμετείχαν σε τελικό. Με προπονντή τότε τον "μέντορά" του, Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Σημαδιακό γεγονός, όμως, ίσως αποτελεί για τον Αρη και ότι σε εκείνο τον τελικό, είχε έναν παίκτη που υπάρχει και τώρα στην ομάδα. Πρόκειται φυσικά για τον αρχηγό του, τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Ο Αρης είχε παίξει στο Λίντο, στις 25/3/2005 όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό και 72-68 έχοντας εκφράσει έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Κόουτς τότε ήταν ο  Τσαρλς Μπάρτον και είχαν παίξει οι, Κόλινς 21 (4), Καστλ 11(1), Πάντιους 9 (1), Σχορτσανίτης 8, Μεσεριάκοφ 6, Στακ 6, Ασημακόπουλος 3, Τζόνσον 2, Ραϊσεβιτς 1, Κυρίτσης 1, Καραποστόλου.

Ο Πανιώνιος είχε παίξει στη Λαμία και είχε χάσει από τον ΠΑΟΚ με 72-53 στις 5/3/1995. Ο Ντούντα είχε χρησιμοποιήσει τότε τους,  Μέις 16, Μπέιλι 12, Καράγκουτη 9, Αγγέλου 6 (2), Φ. Χριστοδούλου 5, Γέλιτς 5, Μποσγανά, Καλαϊτζή και Κικίλια

.