Θέαμα με 30 ασιστ!

Με την κεκτημένη ταχύτητα που έχει αποκτήσει εδώ και δύο μήνες ο Ολυμπιακός, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην Καβάλα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας (10 Φεβρουαρίου). Το 87-55 που «σφράγισε» τον ημιτελικό, μιλάει από μόνο του και  ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή και όσο κι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδινε χρόνο ξεκούρασης στους βασικούς, οι υπόλοιποι δεν άφηναν να χαλάσει η εικόνα. Από το πρώτο δεκάλεπτο (23-6) το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και στο μυαλό των πρωταθλητών Ευρώπης δεν ήταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά η πρεμιέρα στο «Τοπ-16» της ευρωλίγκας, την επόμενη Πέμπτη στη Βιτόρια κόντρα στην ΚαχαΛαμποράλ.

Ο Ολυμπιακός με υποδειγματική σοβαρότητα απ΄ όλους τους παίκτες, πρόσφερε θέαμα και το γεγονός ότι μοίρασε 30 ασίστ, δείχνει τον πνεύμα ομαδικότητας και ο προπονητής του είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος.

Από την πλευρά της η Καβάλα, βρέθηκε σε άσχημη μέρα από πλευράς ευστοχίας και ειδικά ο Άντονι Γκράντι που τελείωσε με 0/11 και πέτυχε δύο πόντους με βολές.

ΚΑΒΑΛΑ (Α. Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης 4, Γκαγκαλούδης 9 (1), Καλαμπάκας 7 (1), Κρστέβσκι 6, Στυλιανού 1, Στεφανίδης 9 (1), Γκράντι 2, Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου 6, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Παπανικολάου 4, Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 5 (1), Μάντζαρης 5, Σλούκας 6 (1), Μαυροειδής 6, Πάουελ 8, Γκετσεβίτσιους 13 (3), Κατσίβελης 2, Πρίντεζης 6.