Χίλιοι και πλέον!

Την έγκριση για είσοδο περισσότερων οπαδών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε οι θεατές του φετινού τελικού του Κυπέλλου να προσεγγίσουν τις 2500, ζήτησαν από κοινού από την Αστυνομία οι ΕΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα ασφαλείας αυτού που, όπως φαίνεται, θα είναι ο τελευταίος τελικός που θα γίνει στο κλειστό του Ελληνικού. Αναμένεται η απόφαση της αστυνομικής αρχής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΓΑΔΑ παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας, της ΕΟΚ (Τσαγκρώνης, Γολέμης) και των ΚΑΕ Ολυμπιακός (Σταυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος) και Παναθηναϊκός (Γεωργαντής). Η ομοσπονδία και οι δύο "αιώνιοι", εμφανίζοντας πρωτοφανή σύμπνοια, ζήτησαν να αυξηθεί ο αριθμός των εισιτηρίων που θα πάρει η κάθε ομάδα για να διαθέσει στους οπαδούς της σε σχέση με όσα είχαν πάρει πέρυσι (από 900).

Χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα το ότι σε κανέναν από τους τελικούς των προηγούμενων χρόνων δεν συνέβη το παραμικρό, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί τηρήθηκαν κατά γράμμα και απέδωσαν, ζήτησαν να λάβουν φέτος από 1050 εισιτήρια έκαστος (και άλλες περίπου 300 προσκλήσεις η ΕΟΚ), ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν με λίγο μεγαλύτερη ευχέρεια την ούτως ή άλλως αυξημένη ζήτηση που θα υπάρξει.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της ΕΟΚ τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν και φέτος αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μάλιστα η ομοσπονδία έδειξε διατεθειμένη να συνδράμει από την πλευρά της με όποιον τρόπο μπορεί, επιμένοντας στην αυστηρή ταυτοποίηση των κατόχων των εισιτηρίων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Όσον αφορά τη διανομή των εισιτηρίων, θα γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια. Με ονομαστικές λίστες που θα παραδώσουν στην ΕΟΚ οι δύο ομάδες και παραλαβή των εισιτηρίων με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ο Ταξίαρχος που μετείχε στη σύσκεψη είδε με θετικό μάτι το αίτημα για αύξηση των εισιτηρίων που θα πάρει καθένας από τους δύο "αιώνιους", ωστόσο δεν έδωσε οριστική απάντηση επιφυλασσόμενος να συζητήσει το θέμα με τους ανωτέρους του τις προσεχείς ημέρες.

Τελευταίος τελικός στο Ελληνικό

Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται πως αυτή ήταν η τελευταία σύσκεψη αυτού του είδους για έναν τελικό Κυπέλλου, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Ελληνικού. Και τούτο, διότι από του χρόνου Ελληνικό μάλλον δεν θα υπάρχει! Όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το συγκρότημα που εκτείνεται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου βρίσκεται υπό εκποίηση, αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών και όλα δείχνουν πως μέσα στο έτος θα έχει αλλάξει χέρια. Είναι άγνωστα τα σχέδια των καινούριων ιδιοκτητών της έκτασης, δύσκολα ωστόσο θα εξακολουθούν να συντηρούν ένα γήπεδο μπάσκετ που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν...