• Α1
  • Posted

Μπάχαλο

Όταν στο επαγγελματικό μπάσκετ λόγο έχουν ερασιτέχνες, είναι επόμενο να φτάνουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις. Γιατί αυτό που συνέβη σήμερα στο Αλεξάνδρειο δεν έχει προηγούμενο.

Διεκόπη το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟ 43 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν 33-35, επειδή ο διαιτητής Αναστόπουλος επικαλέστηκε τραυματισμό από χάρτινη μπάλα και κέρμα. Είχαν κάθε δικαίωμα οι τρεις διαιτητές να αποχωρίσουν και να διατάξουν εκκένωση του γηπέδου. Κάτι που έγινε στο μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά η παραμονή ομάδας οπαδών τους υποχρέωσε να κλείσουν το φύλλο αγώνα σε  βάρος του Άρη.
Τι κι αν υπήρχε «ζωντανή» τηλεοπτική κάλυψη, τι κι αν ένα κανάλι πληρώνει για να προβάλει το προϊόν, καμία ενημέρωση δεν υπήρχε από τους διαιτητές και τον κομισάριο για να ενημερωθεί το τηλεοπτικό κοινό.
Και το θέατρο του παραλόγου τώρα αρχίζει. Η ΕΟΚ που απέσεισε χθες με ανακοίνωσή της τις ευθύνες για την ένσταση του Ολυμπιακού στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, η διοργανώτρια αρχή θα επικαλεστεί τώρα αναρμοδιότητα για τη διαιτησία, την ευθύνη της οποίας έχει η ΕΟΚ.
Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να σηκώσει κεφάλι, ο σημερινός αγώνας στο κατάμεστο Παλέ, ήταν ό, τι καλύτερο για να δείξει τη δυναμική του. Όμως η ευκαιρία χάθηκε με το άδοξο τέλος του ντέρμπι. Και τη στιγμή μάλιστα που γίνεται υπερπροσπάθεια από την πλευρά του Άρη και του ΠΑΟΚ για τα «εισιτήρια διαρκείας».