Με Γκασόλ η Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ

1142886

Κανονικά θα αγωνιστεί στο προσεχές Ευρωμπάσκετ ο Πάου Γκασόλ όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του.

Ο Ισπανός σέντερ των Σικάγο Μπουλς είναι πιστός στην εθνική ομάδα της Ισπανίας και το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, καθώς μετά από μία κουραστική σεζόν και παρά το γεγονός ότι είναι 35 ετών αποφάσισε να ενισχύσει τους «φούριας ρόχας» στην προσπάθεια που θα κάνουν για να επανακτήσουν τα σκήπτρα τους στην Γηραιά Ήπειρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γκασόλ:

«Αποφάσισα να αγωνιστώ στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου να φτάσει ψηλά και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016)» είπε αρχικά ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς και συνέχισε: «Το σκέφτηκα πάρα πολύ, γιατί όποια απόφαση έπαιρνα τώρα, θα επηρέαζε όλη μου την καριέρα».

Όσο για το αν θα έχει στο πλευρό του τον αδελφό του και... συνοδοιπόρο του στο ΝΒΑ, Μαρκ, είπε: «Αυτή τη στιγμή, ό,τι και αν πω θα είναι παρακινδυνευμένο. Είναι δύσκολο θέμα. Θα ζητούσα από όλους κατανόηση και υπομονή, μαζί και σεβασμό. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τι θα κάνει. Κάθε παίκτης πρέπει να αποφασίζει για τον εαυτό του. Ξέρω ότι είναι σημαντικό να παίζω μαζί με τον αδελφό μου, αλλά ο Μαρκ έχει πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας (14), βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν ξέρει αν θα μείνει στο Μέμφις ή αν θα πάει κάπου αλλού. Αυτό πρέπει να το υπολογίζουμε. Ως αδελφός του και ως παίκτης, θα σεβαστώ όποια απόφαση και αν πάρει».