"Κατάπιε" και τις... κροτίδες

Ούτε οι κροτίδες θα μπορούσαν να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ  πουαγκάλιασε τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup καθώς πέτυχε σπουδαία νίκη στη Ποντγκόριτσα επί της Μπουντούσνοστ με 69-75.

Ο Δικέφαλος ουσιαστικά έβγαλε τους Μαυροβούνιους από την διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ ο ίδιος έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα και κάθε άλλο παρά επηρεάστηκε από την απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών της Μπουντούσνοστ. Μερικές από τις κροτίδες που πέταξαν εξάλλου προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ, προκάλεσαν προσωρινή διακοπή του αγώνα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κι ενώ το σκορ ήταν 19-26 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Μέχρι εκείνο το σημείο, Χαραλαμπίδης και Μπόγρης εκτελούσαν κατά βούληση και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκπληκτικά αποτελεσματικός στα σουτ δύο πόντων, έχοντας 14/18 προσπάθειες. Κυρίως όμως, έβγαζε συνεργασίες και δεν έκανε λάθη. Για να ακριβολογούμε, είχε 10 ασίστ και πέντε λάθη στο τέλος του πρώτου μέρους. Αν μάλιστα ήταν προσεκτικός στην άμυνα και κυρίως απέναντι στον Πόποβιτς, θα μπορούσε να είχε διατηρήσει μεγαλύτερη διαφορά από την ρευστή των δύο πόντων (38-40).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ξεκίνησε «ζεστός», το ίδιο όμως και ο Κούπερ. Οι δυο τους σημείωσε τους 16 από τους 21 πόντους της ομάδας στη 3η περίοδο. Ωστόσο, η διαφορά των 11 πόντων (50-61, 29’) με την οποία προηγήθηκε το ελληνικό συγκρότημα, ήταν προϊόν της εξαιρετικής άμυνας. Στη τελευταία πράξη της αναμέτρησης, η Μπουντούσνοστ προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά με ηγέτη τον Σέχοβιτς. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς έμεινε χωρίς πόντο για διάστημα 4:30 λεπτών. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 58-63, πέντε λεπτά πριν τον φινάλε, εκεί όμως Πέιν, Χαραλαμπίδης και Κούπερ πέτυχαν καθοριστικούς πόντους, διατήρησαν τη διαφορά στα επίπεδα των 5-6 πόντων (66-73, 39’) και τελείωσαν το παιχνίδι. Ο Κούπερ ήταν άστοχος στις τελικές προσπάθειες, αλλά καλός οργανωτικά με έξι ασίστ και τρία κλεψίματα.

Δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 51-61, 69-75
ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς 18(1), Μιχαίλοβιτς 4, Πόποβιτς Μ., Σούμποτιτς, Κομάτινα 8(1), Βίτκοβατς 6, Πόποβιτς 14(1), Ακιντέλε 8, Ιβάνοβιτς 3(1), Τσάπιν 3, Κόλεμαν 5.

ΠΑΟΚ: Πέιν 13 (1), Κούπερ 12(2), Χαραλαμπίδης 21(1), Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 1, Δέδας 6(1), Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 17, Κασελάκης 3(1), Λιάπης.