«Κούραση; Ποια κούραση; Στόχος είναι το φάιναλ φορ!»

\

Ο Κώστας Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν το ίδιο καλός κόντρα στην Αναντολού Εφές, όπως ήταν στο παιχνίδι με την Κίμκι (σ.σ. έμεινε στους τέσσερις πόντους με 0/3 τρίποντα) αλλά φρόντισε να δώσει το στίγμα για τη συνέχεια των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα.

«Νιώθουμε απόλυτα καλά. Ο στόχος του φάιναλ φορ είναι μεγάλος και εκμηδενίζει την οποιαδήποτε κούραση. Πρέπει να προσέξουμε, να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και ειδικότερα στην άμυνα» ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή φόργουορντ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το 1-0 ανήκει στο παρελθόν. Η Εφές θα παρουσιαστεί καλύτερη αλλά και εμείς θα εμφανιστούμε πιο προετοιμασμένοι. Θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο κόσμος μας υποστήριξε την Τετάρτη, εύχομαι να γεμίσουν και οι λίγες άδειες θέσεις που υπήρχαν και μακάρι να έχουμε την ίδια υποστήριξη αύριο όταν κάτι δεν πάει καλά. Εκεί τους θέλουμε περισσότερο».
Και κατέληξε εξηγώντας ότι το κλειδί για το 2-0 θα είναι η άμυνα: «Κάποια τρικ τα περιμένουμε, μπορείς να αναπροσαρμόσεις πράγματα σε μια μέρα. Ρίσκαραν με τον Γιώργο και εκείνος τους τιμώρησε. Η ομάδα έχει ταλέντο και μπορεί το κάθε παιδί να δώσει λύσεις, το θέμα είναι η ενέργεια στην άμυνα».

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κατσίβελης πρόσφερε σημαντικές λύσεις από τον παγκο (κυρίως στην άμυνα) και όπως δήλωσε «πρέπει να "καθαρίσουμε" το μυαλό μας. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να ξεχάσουμε την κούραση. Μοναδικός στόχος είναι το 2-0. Είδαμε ότι έκλεισαν καλά τον Σπανούλη, θα προσπαθήσουμε να τον απελευθερώσουμε και να δουλέψουμε σε ότι δεν κάναμε καλά».

Όσο για τον ίδιο; «Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου...»