Μάλτση: «Να μην αφήσουμε κανέναν να πιστεύει πως το Eurobasket ήταν πυροτέχνημα»!

mlts

Με «οδηγό» την περσινή επιτυχία του Eurobasket, η Εβίνα Μάλτση δήλωσε αισιόδοξη για το δύσκολο έργο της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο (22-30/09).

 Η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας σχολίασε στην «γαλανόλευκη» Media Day: «Είναι ένα "εισιτήριο" που πήραμε πέρυσι, με την κατάκτηση της 4ης θέσης. Κρατάμε μόνο τα καλά από την περσινή παρουσία μας και το αφήνουμε πίσω. Τα βασικά συστατικά της Εθνικής είναι η σκληρή δουλειά, το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Το Παγκόσμιο θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό τουρνουά. Όλοι μας υπολογίζουν πια, θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί μας στο σκάουτ, άρα το έργο μας θα γίνει πιο δύσκολο. Συν το γεγονός πως στο Παγκόσμιο βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που καταφέραμε και να μην αφήσουμε κανέναν να νομίζει πως όλο αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα. Πάμε για μια τελείως νέα πρόκληση για εμάς».

Η διεθνής γκαρντ, που τον Δεκέμβριο θα «κλείσει» τα 40, κατέληξε: «Πάντα παίζουμε για τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και στα μίτινγκ που κάνουμε, λέμε πως ποτέ δεν ξεχνάμε τη φανέλα που φοράμε, ποιοι μας βλέπουν, ποιους αντιπροσωπεύουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς. Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό, από τα καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όλοι οι αθλητές μας με τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει περήφανους. Μακάρι να προσθέσουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να... αγγίξουμε όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια και τις πρώτες θέσεις, αλλά μας δίνει ένα ηθικό βάρος περισσότερο. Τα παιδιά μας έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».