«Να διατηρήσουμε ό,τι κερδίσαμε από το Eurobasket»

4541673 1

ο προηγούμενο καλοκαίρι η Εθνική Γυναικών έφτασε μια «ανάσα» από ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, αφού τερμάτισε στην 4η θέση της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τενερίφη (22-30/09), με την «γαλανόλευκη» να έχει υψηλές βλέψεις.

Στην Media Day της ομάδας, ο Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε αρχικά: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς. Εκπροσωπούμε την Ευρώπη, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε φορά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό! Η ομάδα έχει απουσίες, αλλά θα κάνουμε το καθήκον μας. Έχουμε ήδη παίξει δύο φιλικά και θα δώσουμε κι άλλα με την Λετονία, προτού φύγουμε για Τενερίφη. Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά σε όποιον όμιλο κι αν παίζαμε, πάλι δύσκολος θα ήταν. Η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρείται υπερδύναμη στο χώρο. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα το πετύχουμε δίνοντας την ψυχή μας σε κάθε αγώνα, όπως κάναμε και πέρυσι στην Πράγα».

Για το δύσκολο έργο που θα έχει η ομάδα στην Ισπανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Ο στόχος μας είναι και πάλι η μία νίκη, για να παλέψουμε για την πρόκριση, για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Η Γαλλία δείχνει πιο δυνατή από τις άλλες ομάδες και είναι πιο ενισχυμένη, σε σχέση με πέρυσι, εν αντιθέσει με εμάς. Ο Καναδάς δείχνει ισχυρότατος, αν και πολλές παίκτριες δεν συμμετέχουν στη προετοιμασία, λόγω των ημιτελικών του WNBA. Είναι και η Κορέα που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Κλείνοντας, ο προπονητής του Αμαρουσίου συμπλήρωσε: «Όλοι είναι υποψιασμένοι και μας γνωρίζουν πλέον, όπως συνέβη και στα "παράθυρα". Οι αντίπαλοι ήταν πολύ προσεκτικοί και μας είχαν "κατασκοπεύσει" πολύ καλά. Αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς στον ψυχολογικό τομέα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα παλέψει φάση - φάση. Δεν θα υπάρξει σημείο που οι παίκτριες θα αδρανήσουν. Θα μιλήσει η ψυχή μας, όπως και τις προηγούμενες φορές».