Κρίμα ρε Ελλαδάρα...

1749649

Μια από τα... ίδια είχαμε και στη φετινή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ για την Εθνική ομάδα. Γι' άλλη μια φορά μπορεί να έφτασε μέχρι τα προημιτελικά ωστόσο στο κρίσιμο ματς που θα έμπαινε στη ζώνη των μεταλλίων γνώρισε την ήττα και θα επιστρέψει... με άδεια τα χέρια από την Τουρκία.

Εκείνο που κάνει ακόμα πιο δύσκολο να το χωνέψουμε είναι ότι η Ελλάδα... μπορούσε! Είχε το προβάδισμα για 30 λεπτά, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς αλλά η ομάδα που κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά ήταν η Ρωσία, κερδίζοντας με σκορ 74-69.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ότι η Εθνική κρατούσε τη νίκη μέσα στα χέρια της, αλλά ένα «κενό» διάστημα στην τελευταία περίοδο λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης σε άμυνα και επίθεση, στάθηκε αρκετό για τη Ρωσία να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν «σεληνιασμένος» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νικ Καλάθη να αποτελούσε το «σιγουρο χαρτί» της ελληνικής ομάδας. 

Όμως δεν ήταν και αρκετό... Αν και στο πρώτο μισό του αγώνα η Εθνική έπαιξε... ολκληρωτικό μπάσκετ έχοντας πάρει και προβάδισμα 12 πόντων (37-25) οι Ρώσοι δεν τα παράτησαν ποτέ. Μάλιστα είχαν προηγηθεί και με 67-60 στην τελευταία περίοδο πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή. Η Εθνική έκανε την τελευταία προσπάθεια, πλησίασε στο καλάθι (68-66) αλλά δύο διαδοχικά άστοχα τρίποντα από Σλούκα και Καλάθη έγραψαν τους... τίτλους τέλους της Ελλάδας από το Ευρωμπάσκετ.

Μάλιστα ήρθε και ο Κόστοφ με ένα καλάθι στα 44'' για να ρίξει την ταφόπλακα στην Ελλάδα και να τη στείλει... πρόωρα στη βάση της. Όπως ακριβώς συμβαίνει από το 2010 και μετά, με την Εθνική να αποτυγχάνει για μία ακόμα φορά σε τελική φάση μιας διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31, 53-51, 69-74

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 25 (2), Μπουρούσης 10 (7ρ.), Σλούκας 7 (1), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (3), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου.

ΡΩΣΙΑ (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 26 (2), Φριτζόν 11 (1), Αντόνοφ, Ζούμπκοφ, Κοστόφ 7, Μοζγκόφ 15 (10ρ.), Βοροντσέβιτς 8 (12ρ.), Κουλάγκιν 7, Κουρμπάνοφ.